В області продовжують втілювати програму «Шкільний автобус»

Дата: 02.09.2019 12:28
Кількість переглядів: 379

Створення ефективної мережі опорних шкіл можливе лише за умови якісної організації підвезення дітей, що передбачає наявність шкільних автобусів та відремонтованих доріг. На цьому наголосив у ході серпневої конференції директор Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський. Він зазначив, що сьогодні існує додаткова потреба в 15 автобусах, зокрема й для кількох ОТГ.

– І не варто сподіватися лише на державні кошти, – зауважив Валерій Вікторович. – Місцеві органи виконавчої влади мають віднайти шляхи для більш інтенсивного залучення позабюджетних коштів для реалізації районних програм «Шкільний автобус».

 

Зокрема, спонсорської допомоги. Крім того, на місцях варто звернути увагу на технічний стан тих автобусів, які сьогодні використовують. Безпека дітей – наше першочергове завдання, і воно повинно перебувати на постійному контролі керівників районів, ОТГ й відповідних структур облдержадміністрації.

Зауважимо, на умовах співфінансування за період цього року вдалося закупити 10 шкільних автобусів. Загалом підвезенням було забезпечено всі 100% учнів сільської місцевості, які того потребували. Із них 9% – підвозили найманим, орендованим транспортом, з якими укладено договори. Крім того, підвозили й 1 087 педагогів.

У цілому, у 2019 році підвозом до закладів освіти забезпечено майже 11 тис. дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь