Очільник області зустрівся із підрядниками, які будують амбулаторії

Дата: 05.09.2019 09:39
Кількість переглядів: 428

Голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко зустрівся із підрядними організаціями, які будують на Черкащині медичні амбулаторії. Сьогодні обговорили стан будівництва кожної із них та терміни введення їх в експлуатацію.

Нагадаємо, в області будують 21 амбулаторію загальної практики сімейної медицини: 9 – групової практики та 12 – монопрактики. Згідно наказу Мінрегіону планують збудувати ще 4 амбулаторії: одну – в Кочержинцях Уманського району (Паланківська ОТГ), дві на Чорнобаївщині, ще одну – на Жашківщині в Бузівській ОТГ. Держава при цьому фінансує 90% вартості будівництва амбулаторій, на місцях мають забезпечити десятивідсоткове співфінансування. Кожну амбулаторію відповідно до наказу МОЗУ забезпечать обладнанням для надання медпослуг із застосуванням телемедицини.

На сьогодні низка районних державних адміністрацій не передбачили субвенції з місцевих бюджетів обласному, у зв’язку із чим терміни здачі приміщень в експлуатацію затримуються. Ідеться про села Ладижинка Уманського району, Почапинці Лисянського району, Юрківка Звенигородського району, Сунки Смілянського району, Благодатне Золотоніського району, Медведівка Чигиринського району та ін. Питання фінансування вирішуватимуть на найближчих сесіях районних рад.

Наразі будівельні роботи завершують у амбулаторіях с. Набутів Корсунь-Шевченківського району та с. Дмитрушки Уманського району. Тож незабаром сюди закуплять медичне обладнання.

На стадії завершення будівельні роботи в  с. Вербівка Городищенського району, с. Благодатне Золотоніського району, с. Степанки та с. Будище Черкаського району, с. Бобриця та с. Степанці Канівського району, с. Медведівка Чигиринського району та с. Жаботин Кам?янського району.

Очільник області Ігор Шевченко наголосив на тому, що підрядні організації мають розуміти соціальну відповідальність і важливість цих медичних об’єктів, та закликав якісно виконувати усі будівельні роботи.

Додав, що на виявлені факти порушень із боку підрядників чи неналежне виконання робіт Черкаська ОДА реагуватиме миттєво. 

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь