Заробітна плата та стан її виплати на підприємствах Уманського району в ІІ кварталі 2019 року

Дата: 13.09.2019 12:44
Кількість переглядів: 713

Сьогодні українське законодавство приділяє значну увагу проблемі неналежного рівня заробітної плати. Заробітна плата була, є і ще тривалий час буде важливим якісним показником економічного господарювання. Слід зазначити, що рівень заробітку кожного працюючого громадянина впливає на сукупний дохід населення, що сприяє формуванню попиту на товари, роботи і послуги. Оплата праці залишається найвагомішим кроком підвищення рівня ефективності працівників та значним мотиваційним елементом трудової діяльності.

За даними Головного управління статистики у Черкаській області середньомісячна  заробітна плата  за ІІ квартал 2019 року по Уманському району становить 9545 грн (по області 8837 грн). У порівнянні з відповідним періодом минулого  року середньомісячна заробітна плата зросла на 1192 грн (8353 грн), що становить 114 відсотків росту і за рівнем середньомісячної заробітної плати район посів 4 місце серед 20 районів області.

Згідно статистичних даних станом на 01.08.2019 заборгованість із заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях району відсутня.

У районі працює робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

З початку 2019 року проведено 6 засідань робочої групи, на яких заслухано 23 керівників та бухгалтерів підприємств, установ та організацій району, які відповідно даних Уманського відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області нараховують заробітну плату менше мінімальної. У ході засідань встановлено, що заробітна плата нараховувалась без порушення чинного законодавства, але не належним чином були заповнені звіти до Пенсійного фонду.

З початку 2019 року сектором з питань праці управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації було здійснено 30 обстежень щодо дотримання законодавства України з питань своєчасного і не нижче визначеного державою мінімального розміру заробітної плати. Із них обстежено: 14 - сільськогосподарських підприємств, 1 - промислове та 15 обстежень інших суб’єктів економічної діяльності району. У ході обстежень серед роботодавців проводилась роз’яснювальна робота щодо відповідальності за порушення законодавства про працю.

У разі виникнення питань щодо дотримання законодавства з оплати праці ви можете звертатися за адресою: м. Умань, вул. Залізняка, 2а, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, кабінет 416, або за тел. 3-41-46.

 

За інформацією управління праці та соціального захисту

населення Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь