В Уманському районі проведено тиждень фізичної культури та спорту

Дата: 20.09.2019 10:08
Кількість переглядів: 620

Усім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією стало у районі проведення тижня фізичної культури і спорту, присвяченого Дню фізкультури та спорту. Це свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту.  Цього року він пройшов з 9 по 14 вересня. Метою проведеного тижня  було визначено поширення ідей олімпійського руху в Україні, активізацію фізкультурно-масової роботи в навчальному закладі, формування у дітей  мотивацій до здорового способу життя, виховання учнів  на гуманістичних ідеалах олімпізму.

У всіх закладах освіти району були підготовлені і проведені ряд заходів, присвячених Дню фізичної культури та спорту:  змагання з різних видів спорту (волейбол, міні-футбол, армреслінг, шахи, шашки, настільний теніс), виставки стіннівок, радіогазети, квести.

Фото без опису

Під час святкування Тижня фізкультури і спорту команда ветеранів Уманського району 40+ «Обрій-Ветеран» взяла участь у чемпіонаті Черкащини з футболу серед ветеранів, здобувши беззаперечну перемогу (0:3) в матчі з Тальнівським «Ветераном» 9 вересня у м. Тальне.

У Доброводівському НВК протягом тижня школярі брали участь у  змаганнях з міні-футболу (І місце здобули учні 7 класу, ІІ місце – учні 6 класу, ІІІ місце – учні 8 класу), волейболу (І місце здобули учні 10 класу, ІІ місце - учні 11 класу, ІІІ місце - учні 9 класу), «Веселих стартах», спортивних вікторинах, малювали малюнки «Улюблені види спорту», змагалися у конкурсі «Найсильніший юнак школи» (переможці - Даценко Ярослав, учень 10 класу та Альянніков Михайло, учень 11 класу) та побували на екскурсії у спортивній залі тренера з боксу Віктора Петриченка.

Учні початкових класів мали змогу переглянути мультик на спортивну тематику та позмагалися  у «Веселих стартах». 13 вересня учні побували на екскусії у тренера з боксу Віктора Борисовича Петриченка. Школярі ступили на ринг, приміряли боксерські рукавички, ознайомилися з тренувальними вправами та спортивними досягненнями уманських боксерів. Вихованці Віктора Борисовича показали елементи тренування та бою. Розповідь відомого тренера булла цікавою, повчальною і змістовною.

У Шаринському та Танському НВК розпочався тиждень загальношкільною лінійкою, на якій діти виконали Державний Гімн України, ознайомилися із планом проведення Тижня  спорту  і закликали всіх бути небайдужими до свого здоров’я та вести здоровий спосіб життя. 

Класними керівниками  були проведені класні години за темами: «Мій друг – фізична культура» - для учнів 1-3 класів, «Шкідливі звички та їх згубний вплив на організм людини» - для учнів 5-9 класів, «Здоровий спосіб життя» - для учнів 10 класів.

Учні 9 класу  підготували та провели цікавий Олімпійський урок, на якому отримали цікаву, пізнавальну та вичерпну інформацію про олімпійську славу України, важливість ведення здорового способу життя та необхідність займатися фізкультурою і спортом. 

З нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту в Родниківській загальноосвітньої школі І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка з 9 по 13 вересня 2019 року проходив Олімпійський тиждень, під час якого проведено низку заходів: змагання серед учнів 1-4 класів – «Веселі старти» та «Рухливі ігри», майстер-класи: з боксу від Уманської міськрайонної федерації боксу «АРЕС» на чолі з Головою федерації Петреченка Віктора Борисовича, з футболу від ФК «Родниківка»; з жіночого футболу від гравців жіночої збірної України Денищич Марії Станіславівни (голкіпер) та Молдови – Сіволобової Анастасії Андріївни (захисник).

А також – святкова лінійка-інсценізація, на якій учні розказали історію виникнення Олімпійських ігор. Запаливши Олімпійський вогонь, як символ ігор, у школі започаткували Олімпійсько-Родниківські ігри.

На стадіоні учні 5-11 класів змагалися з естафетного бігу. Результати показали, хто найшвидший, найспритніший та найсильніший. Серед учнів 5-7 класів: 1 місце – команда 7-А класу. Серед учнів 8-11 класів: золото за командою 10 класу. Команди-переможці та команди-учасниці були нагороджені грамотами.

У Косенівському НВК були проведені Веселі старти (5-7 кл.), старти надій (8-9 кл.), свято «Моя спортивна сім’я» (1-4 кл.) та змагання з футболу (10-11 класи).

В рамках проведення спортивного свята на базі Старобабанівської ЗОШ був організований виступ зразкового акробатичного колективу «Весела дітвора», перегляд презентації «Олімпійський пух сучасності», демонстрація проектів «Відомі спортсмени України», гра місто «Місто приймає Олімпійські ігри».

Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримали всі учасники змагань. Діти продемонстрували свої спортивні здібності, техніку виконання фізичних вправ, згуртованість, дружбу. Тиждень був насичений, цікавий та змістовний. Побажаємо учням  успіху в подальших спортивних звершеннях, адже спортивне життя школи не обмежується одним тижнем, попереду у кожного ще багато спортивних досягнень.

 

За інформаією відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь