8 жителів Уманщини отримали ваучер на навчання

Дата: 03.10.2019 12:19
Кількість переглядів: 409

Фото без описуУ 2019 році продовжується реалізація програми служби зайнятості щодо підтримки конкурентоспроможності громадян на ринку праці шляхом видачі ваучерів на навчання. Враховуючи затребуваність професій на ринку праці, у серпні 2019 року 8 безробітних жінок, які звернулися до Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, виявили бажання отримати ваучер для оплати професійного навчання за професією «кухар».

Програма діє в межах коштів, виділених Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями, які є пріоритетними в економіці. На сьогодні ваучер на навчання можна отримати за 31 професією та 22 спеціальностями.

У регіоні залишається високим попит на працівників у галузі торгівлі та кухарів.

– Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб – з 1 липня 2019 року становить 20 070 грн, – зазначає директор Уманської районної філії Василь Скрипник. – Ваучер видається одноразово. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, особа або роботодавець може оплатити різницю. Така підтримка для окремих пільгових категорій громадян та осіб зрілого віку, значно підвищує шанси на працевлаштування та сприяє їх професійному розвитку.

Право на отримання ваучера мають:

– особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку;

– особи, звільнені з військової служби (окрім військовослужбовців строкової служби) в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;

– особи, звільнені з військової служби після участі в подіях на Сході країни, з числа інвалідів до отримання права на пенсію;

– внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності роботи.

За інформацією обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь