У районі відзначили День захисника України

Дата: 10.10.2019 17:28
Кількість переглядів: 1303

В історії нашої Батьківщини є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а віднедавна й День захисника України. Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Тому поєднання цих трьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.

З цієї нагоди 10 жовтня відбулись районні урочисті заходи. Керівники району та об'єднаних територіальних громад, сільські голови, представники громадськості, підростаюче покоління зібрались, щоб засвідчити свою повагу й подякувати почесним гостям свята: учасникам антитерористичної операції, операції об'єднаних сил, службовцям військових частин, військкомату, поліції, представникам громадських та волонтерських організацій: ветеранів війни та праці, чорнобильців, ветеранів Афганської війни, козацтва. Гостей свята зустріла тематична виставка, фотозони та невеликий ярмарок смаколиків.  

Фото без опису

З вітальними словами виступили голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк, військовий комісар Олександр Борисюк, голова ГО «Координаційний центр захисників Уманщини», учасник АТО Юрій Рижак.

Вітаючи захисників зі святом, керівник апарату РДА Наталія Сиротюк зазначила, що сучасне військове братство – це гідні нащадки багатьох поколінь українців, які вели Україну до незалежності. Вона подякувала захисникам за самовідданість, патріотизм, справжній бойовий дух, який вони демонструють на сході нашої держави. Особлива подяка була висловлена матерям і батькам, які виховали синів-патріотів: «Низький уклін родинам загиблих Героїв та вічна пам’ять тим, хто віддав життя за свободу Батьківщини».

Наостанок Наталія Сиротюк закликала: «З огляду на гібридний характер війни на сході нашої держави ми відзначаємо День захисника України як всенародне свято. Адже не лише військовослужбовці, а кожен із нас має бути захисником України – своєю сумлінною професійною і громадською діяльністю забезпечувати економічний, гуманітарний, освітній та інформаційний захист держави».

Близько п'яти сотень солдатів з Уманського району було призвано до мобілізації, 270 воїнів нині проходять військову службу за контрактом. Чи не щодня учасники бойових дій звертаються до військового комісаріату з проханням знову відправити їх в зону бойових дій, адже ними керують почуття обов’язку і бажання захистити рідну землю. Про це говорив військовий комісар Олександр Борисюк.

Навічно полягли на полі бою, обезсмертивши своє ім’я, наші герої: воїни АТО Володимир Рижак із с. Шарин, Анатолій Поліщук із с. Родниківка, Сергій Гаврилюк із с. Піківець, Василь Цуркан із с. Черповоди, Віктор Меренков із смт Бабанка, Віталій Звездогляд із  с. Косенівка, Василь Ніженський із с. Берестівець, Герой Небесної Сотні Віталій Смоленський, уродженець с. Фурманка. Пам’ять про загиблих усі в залі вшанували хвилиною мовчання, їхнім присутнім матерям і батькам вручили обереги, створені дитячими руками.

Під час свята нашим захисникам були вручені Почесні Грамоти та подарунки. Майстерно виконані тематичні композиції від аматорів народного мистецтва торкалися глибин душі, викликали сльози та, водночас, гордість за доблесть наших захисників. Свято пройшло у дусі патріотизму, любові до України та незнищенної віри у мир на нашій землі.

 

Відділ взаємодії з громадськістю Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь