У Черкаському професійному ліцеї відкрили пам’ятний знак «Вірним захисникам України»

Дата: 24.10.2019 10:18
Кількість переглядів: 359

Пам’ятний знак «Вірним захисникам України» віднині нагадуватиме черкащанам про подвиг українських бійців. Його 23 жовтня відкрили у ДНЗ «Черкаський професійний ліцей». Про це інформують у Департаменті освіти і науки ОДА.

Фото без опису

Право відкрити пам’ятник належало Валерію Данилевському, Ігорю Волошину та директору ЧПЛ Дмитру Мединському. Після символічного перерізання стрічки присутні поклали квіти до монументу.

– 2014 рік назавжди змінив історію нашої держави на те, що було до війни і те, що після війни, – зауважив Валерій Данилевський. –  Мабуть, немає святішого обов’язку для кожної людини, як боронити свою державу, своє місто, свою родину, своїх дітей. Нажаль, війни не бувають без втрат. Так, четверо випускників Черкаського професійного ліцею навіки записані в книгу пам’яті, як ті, які загинули за Україну.Нажаль, вже біля 200 мешканців Черкаської області також віддали своє життя за Вітчизну. І вшанування пам’яті героїв є обов’язком кожного. Всіх, хто загинув, пам’ятатимемо допоки живі, – зазначив Валерій Данилевський.

Принагідно Валерій Вікторович подякував адміністрації Черкаського професійного ліцею, педагогічному колективу, всім учням за небайдужість.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

- Завдяки кращим представникам нашої нації з різних часів та епох ми з вами навчаємось, працюємо, живемо на мирній Черкаській землі, в незалежній Україні, – відзначив директор навчального закладу Дмитро Мединський. –  Сьогодні ми вшановуємо захисників Вітчизни: і загиблих, і живих, які від 2014 року і по цей час зі зброєю в руках боронять незалежність нашої держави і мирне дитинство наших дітей. Пам’ятний знак «Вірним захисникам України», що ми нині відкриваємо, буде щоденно нагадувати нашим учням, працівникам та жителям Черкащини нелегку історію нашої Батьківщини та за що боролися і борються її герої. Пам’ятаємо випускників професійно-технічної освіти, наших випускників: Миколу Калашника, Володимира Самишкіна, Павла Антоненка, Сергія Дронова, які загинули, боронячи нашу незалежність,- звернувся до присутніх Дмитро Мединський.

Водночас Дмитро Володимирович подякував всім, хто долучився до створення цього пам’ятного знаку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У продовження заходу учні ліцею виконали патріотичні пісні, присвячені захисникам України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь