На Уманщині пройшли святкові заходи з нагоди Дня працівників сільського господарства

Дата: 15.11.2019 11:29
Кількість переглядів: 2454

Щорічно у третю неділю листопада в Україні відзначається День працівників сільського господарства. З цієї нагоди 14 листопада на Уманщині відбулися урочистості та святковий концерт. Це професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу. Тож у залі управління агропромислового розвитку райдержадміністрації зібралися представники усіх цих шанованих професій. Розділили з ними радість свята керівники району, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати районної та обласної рад, керівники установ та організацій району, ветерани агропромислового комплексу, представники громадськості.

Фото без опису

Гостей заходу урочисто зустрічав духовий оркестр Іванівського будинку культури, а в фойє – неймовірна виставка робіт майстрів народного промислу району, тематичні фотозони, виставки запашного хліба та іншої продукції.

Зі сцени працівників сільського господарства із професійним святом привітали перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, голова районної ради Оксана Супрунець, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валентина Мовчанюк та перший проректор Уманського національного університету садівництва Іван Мостов’як.

Свій виступ Сергій Жорницький розпочав із символічних слів, що підкреслювали неабияку значимість галузі сільського господарства як для держави загалом, так і для Уманського краю зокрема: «Не дарма в народі кажуть: «Хліб усьому голова». Адже ця галузь для нашої держави завжди була і залишається визначальною складовою розвитку. Не виключення – і Уманський район, 82 % території якого (а це 115 тисяч гектарів) – землі сільськогосподарського призначення. Тож без перебільшення, успішна та ефективна діяльність у цій галузі є запорукою процвітання нашого краю.

У 2019 році аграріїв не минули складнощі. Але завдяки вашому господарському ставленню до землі, професіоналізму та впровадженню сучасних технологій досягнуто високих врожаїв зернових культур. Цього року всіма категоріями господарств вирощено 381 тисячу тонн зернових, що на 28,5 тисяч тонн перевищує показник 2018 року. При цьому показник середньої урожайності становив 73,4 ц/га, що на 8,3 ц/га більше минулорічного показника».

Водночас, перший заступник голови Уманської РДА щиро подякував тим керівникам сільськогосподарських підприємств, які опікуються соціальною сферою сіл, сприяють розбудові їх інфраструктури, вкладають у медицину і освіту, важливі районні проекти: «Наші аграрії – не лише вмілі господарники, знавці своєї справи, а й справжні патріоти, які розумом і руками, серцем і душею вболівають за долю рідного краю».

Також Сергій Жорницький звернувся до всіх працівників сільськогосподарської галузі і висловив вдячність за працелюбність, вірність обраній справі, розуміння її важливості для сьогодення і майбутнього, за вірну і вічну любов до хліборобської справи.

Кожне сільськогосподарських підприємств Уманщини – приклад наполегливої роботи, вмілого господарювання, унікальна історія успіху. Традиційно цього дня було визначено і нагороджено кращі господарства за результатами роботи у 2019 році.

У номінації «Лідер року» за високі досягнення та нарощування обсягів в агровиробництві, забезпечення сталого розвитку підприємства, підвищення його конкурентоспроможності, забезпечення високих стандартів, а саме найвищого рівня заробітної плати, розмірів орендної плати за землю, сплати податків усіх рівнів, створення робочих місць, за активну участь у вирішенні суспільних питань Уманського краю переможцями стали:

  • ДП «Умань-Агро», директор Куліков Володимир Віталійович;
  • ПОСП «Уманський тепличний комбінат», директор Гордій Микола Васильович, заслужений працівник сільського господарства України.

За найкращі показники з виробництва зернових  та технічних культур у 2019 році, високу культуру землеробства в номінації «Золота Нива» були нагороджені:

  • ТОВ «Дубова», директор Матерянський Анатолій Миколайович;
  • СТОВ «Степ-2000», директор Гончарук Олександр Володимирович;
  • ТОВ «Умань-Агро-Тех», директор Кочубей  Іван Іванович.

Лідерами номінації «Дбайливий господар» за сталий розвиток сільськогосподарського виробництва, високий професіоналізм, відданість хліборобській праці, підтримці соціально-економічного розвитку сільських територій визнано:

  • Мальченка Володимира Петровича, директора ТОВ «Прометей», заслуженого працівника сільського господарства України, почесного громадянина Уманського району;
  • Пахолюка Бориса Григоровича, директора СТОВ «Дружба», почесного громадянина Уманського району;
  • Войченка Сергія Михайловича, голову правління КСП «Родниківка», почесного громадянина Уманського району.

За раціональне використання земельних ресурсів, за високі результати в сільськогосподарському виробництві, найкращі показники по залученню агробізнесу до розвитку сільських територій дипломами за перемогу в номінації «Відповідальний орендар землі» були нагороджені:

  • Чекаленко Василь Іванович, директор ТОВ «Берестівець», заслужений працівник сільського господарства України, кавалер ордену «За Заслуги» ІІІ ступеня, почесний громадянин Уманського району;
  • Осадчий Володимир Олексійович, голова ФГ «Агрофірма «Базис», заслужений працівник сільського господарства України, почесний громадянин Уманського району.

В номінації «За розвиток малого і середнього агробізнесу» перемогу отримали:

  • ПСП «НП Бабанське», директор Павлик Олександр Миколайович;
  • ФГ «Агролюкс», голова фермерського господарства  Подлєсний  Ігор Володимирович.

Усім переможцям перший заступник голови райдержадміністрації спільно з головою районної ради вручили почесні відзнаки. Також з їх рук посипалися численні нагороди іншим керівникам господарств, комбайнерам, трактористам, водіям, тваринникам та багатьом іншим працівникам сфери сільського господарства, які з душею вирощують хліб, виробляють цінну та якісну продукцію тваринництва.

Окрім того, за вагомий внесок в сільськогосподарське виробництво, розвиток агросектору Уманщини, почесною відзнакою Уманської районної ради «За заслуги перед Уманщиною» нагороджено директора ТОВ «Дорофієвське» Ковальчука Миколу Петровича.

За багаторічну сумлінну працю в галузі сільського господарства, високий професіоналізм, вагомий внесок в соціально-економічний розвиток сільських громад та з нагоди професійного  свята почесні грамоти Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації були вручені Бойку Василю Кириловичу –  засновнику ПП «Орієнтир-Арго-Б», та Губі Костянтину Вікторовичу –  виконавчому директору ТОВ «Агрофірма «Легедзене» с. Доброводи. 

Вітальну адресу з нагоди професійного свята отримала ветеран праці Андрух Галина Михайлівна.

Почесною грамотою Управління агропромислового розвитку Уманської районної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю в галузі сільського господарства, високий професіоналізм, вагомий внесок в розвиток інфраструктури села Старі Бабани та з нагоди професійного  свята був нагороджений директор ТОВ «Дукра Агро» Йоханн Венцель.

Під час заходу присутніх в залі символічно пригостили запашними короваями, випеченими із пшениці нового врожаю. Гарного настрою додавали яскраві концертні номери від працівників районного центру культури і дозвілля, жіночого вокального ансамблю «Вербиченька» Родниківського СБК, ансамблю «Радість» Дмитрушківської музичної школи-філії, самодіяльних артистів Уманського обласного музичного училища імені Порфирія Демуцького, Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка та Уманського національного університету садівництва.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь