Відбулася позачергова сесія районної ради

Дата: 25.11.2019 17:19
Кількість переглядів: 676

22 листопада відбулася позачергова сорок дев’ята сесія Уманської районної ради, яку провела голова районної ради Оксана Супрунець. У засіданні взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, депутат Черкаської обласної ради Валентин Судакевич, керівники відділів, управлінь райдержадміністрації, сільські голови.

Депутати затвердили Статут комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради, що необхідно було для впровадження в районі реформи медицини вторинного рівня. Затверджено відповідний передавальний акт Уманської центральної районної лікарні до правонаступника.

Фото без опису

Для Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» було  сформовано і затверджено склад Наглядової ради. Також затверджено фінансовий план підприємства на 2020 рік.

В. о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Людмила Матушевська винесла на розгляд сесії районної ради проект рішення про внесення змін до районного бюджету. Зміни викликані включенням додаткових трансфертів з обласного бюджету за рахунок відповідних субвенцій з державного бюджету, з обласного бюджету, інших місцевих бюджетів та перерозподілу бюджетних призначень в межах затвердженого обсягу видатків для вирішення найнагальніших питань. Загалом дохідна та видаткова частина районного бюджету по загальному та спеціальному  фондах збільшена на суму 2421,484 тис. грн.

В основному кошти виділялися на освіту, соціальний захист, медицину. Зокрема, з обласного бюджету було спрямовано:

- на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 723,602 тис. грн;

- на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 8,962 тис. грн;

- на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет за рахунок коштів медичної субвенції – 48,614 тис. грн;

- на відшкодування вартості препаратів інсуліну для хворих на цукровий та нецукровий діабет – 109,392  тис. грн.

Із резервного фонду районного бюджету надано субвенцію Бабанському селищному бюджету у сумі 100 тис. грн на забезпечення співфінансування  заходів щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Ревуха в адмінмежах Бабанської селищної ради (реконструкція об’єкту).

Фото без опису

Окрім того, депутати погодили питання щодо внесення змін до районної програми удосконалення роботи органів виконавчої влади в Уманському районі на  2018-2019 роки та про затвердження порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селища Уманського району.

Ряд обєктів було передано із комунальної власності Уманської районної ради до об'єднаних громад району, погоджено питання:  

- про передачу Юрківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Уманської районної ради Черкаської області в комунальну власність Паланської ОТГ;

- про передачу закладів загальної середньої освіти у комунальну власність Ладижинської об’єднаної територіальної громади;

- про передачу споруд та основних засобів в комунальну власність Ладижинської об’єднаної територіальної громади;

- про передачу приміщення рентген-кабінету в комунальну власність Ладижинської об’єднаної територіальної громади.

Погоджено ряд земельних питань: про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж адміністративно-територіального утворення села Аполянка Аполянської сільської ради Уманського району Черкаської області; про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж адміністративно-територіального утворення села Краснопілка Краснопільської сільської ради Уманського району Черкаської області; про встановлення (зміну) меж села Оксанина Оксанинської сільської ради Уманського району Черкаської області.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь