Рятування рідкісного птаха – спільна справа держави та громади Уманщини

Дата: 27.11.2019 16:26
Кількість переглядів: 986

     26 листопада Уманський благодійний фонд „З надією на життя“ звернувся до Ропотуської сільської ради із проханням допомогти врятувати життя перелітного птаха – гагари, який  опинився у період морозів на середині водойми, що замерзає, і, певно не маючи сил, не може злетіти.

       Чимало роботи проведено з пошуків сил і засобів, необхідних для порятунку птаха. Першими відгукнулися рятувальники 14 державної пожежно-рятувальної частини Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Черкаській області, які зголосилися виділити людей.

       Найбільшою проблемою став пошук човна, що може рухатися водоймою з тонкою кригою, гумовий човен, наявний у 14 ДПРЧ та ропотуських рибалок, для таких цілей не годиться. Допомогти у вирішенні нагальних питань зголосилось ТОВ «Уманська левада» на чолі з директором Задорожнім Олегом Анатолійовичем, яке виділило човен, транспортний засіб для його доставки до місця пригоди. Активно сприяв цьому Дячук Олександр Олександрович, який певний період очолював Уманську районну раду.

Фото без опису

       У решті-решт велика команда рятівників прибула до с.Ропотуха та  тривалий час до темряви намагалась відловити пірнаючого птаха для  подальшого транспортування до ветеринарної клініки м. Умань. Незважаючи на зусилля рятівників, птаха відловити не вдалося, у той час як на прийдешню ніч також очікувалося  до 7 градусів морозу.

      Наразі волелюбний птах залишився на тій же водоймі, очікуючи на холодну ніч. Хтозна, як він надалі переживатиме холодну пору,  за ним наглядатиме громадськість с. Ропотуха, але допомогти проти чиєїсь волі, навіть якщо це воля лише дикого птаха, ми не в силі. Сподіваємось, що птах, набравшись сили та здоров’я, здійме крила і полетить у більш теплі регіони на зимівлю.

      Райдержадміністрація дякує усім, хто долучився до цієї благородної справи, не залишившись осторонь у порятунку гагари, яка потребує охорони  для збереження виду. Чужої біди не буває, навіть якщо це життя маленької вкраїнської пташини!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь