Сформовано новий склад Громадської ради при Уманській РДА

Дата: 28.11.2019 15:29
Кількість переглядів: 974

У зв’язку із закінченням строку повноважень складу Громадської ради при Уманській районній державній адміністрації  27 листопада 2019 року  відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради.

Насамперед, уповноважений представник ініціативної групи з підготовки до установчих зборів Рижак Ірина Сергіївна – член ГО «Координаційний центр Захисників Уманщини» – прозвітувалася про роботу групи та озвучила список допущених до зборів представників інститутів громадянського суспільства, який, власне, згодом і було затверджено як новий склад Громадської ради.

Фото без опису

До неї увійшли частина громадських діячів із попереднього складу Громадської ради та частина – нових:

  1. Бердніков Олексій Володимирович − голова громадської організації «Роботодавці Уманського району»;
  2. Берднікова Оксана Володимирівна − член Черкаської обласної організації спілки журналістів;
  3. Войченко Сергій Михайлович − голова районної організації Спортивний клуб «Ніка»;
  4. Гаркава Варвара Василівна − голова Уманської районної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу;
  5. Дем’янчук Анатолій Пантелеймонович − голова громадської організації  «Організація ветеранів Уманського району»;
  6. Зайченко Олег Володимирови − голова громадської організації  «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану»;
  7. Захарченко Надія Сергіївна − спеціальний кореспондент телерадіокомпанії «Ільдана»;
  8. Карпець Микола Анатолійович − голова профспілкового комітету Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради;
  9. Кравчук Любов Миколаївна − голова Уманської районної профспілкової організації працівників культури;
  10. Маценко Валентина Василівна − профорганізатор Текучанської філії Ладижинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
  11. Рижак Ірина Сергіївна − член громадської організації «Координаційний центр захисників Уманщини»;
  12. Тржеснєвська Олена Леонідівна   −  член Журналістської організації Прес-клуб «Свобода слова»;
  13. Чорна Валентина Андріївна − голова Уманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України.

Кожен із кандидатів представив себе та озвучив мотивацію увійти до Громадської ради, а також окреслив бачення своєї діяльності в органі. 

Під час зборів було заслухано інформацію про діяльність попередньої Громадської ради від її голови Чорномаз Тетяни Олександрівни:

– Я почала працювати одразу після Майдану у форс-мажорних обставинах. Один із великих проектів – це, зокрема, сприяння введенню в експлуатацію Родниківської школи. Перші роки ми працювали дуже активно, на засідання запрошували керівників установ та організацій, підприємців, громадських діячів. Багато звернень, які до мене поступали, я вирішувала, не збираючи Громадську раду в одноосібному порядку. Наприклад, у Черповодах рейдерство було щодо землі, я туди виїжджала. І все затихло, я навіть Президенту писала листа. І в мене є відповідь від Президента і правоохоронних органів, що там творилося. Виїзди в села, проект телевізійний ми робили «Золотий фонд українського села» разом із членом Громадської ради Оленою Тржеснєвською. Як редактор газети «Вулик», висвітлювала не роботу Громадської ради і не себе піарила як голову, а писала про реформу медицини, ремонт доріг, про роботу райдержадміністрації і районної ради. Робота проводилася у такому плані, щоб менше було критики, а більше розповідей про роботу на благо громади Уманщини. Родниківське питання – де селяни не можуть отримати паї, теж я супроводжувала інформаційно, робили про це репортаж. Одне питання, яке нам не вдалося зробити і яке я передаю новій Громадській раді, – це розібрати в Черповодах школу, яка не добудована і створює аварійну ситуацію. Бажаю вам успішної і плідної роботи!

Присутні на засіданні перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький та голова Уманської районної ради Оксана Супрунець подякували попередньому складу Громадської ради за роботу в напрямку вирішення проблемних питань, які турбують жителів Уманщини. Також вони висловили впевненість, що наступні два роки оновлений склад ради буде діяти в інтересах громади, успішно втілюючи в життя свої ідеї та пропозиції.

Зокрема, Сергій Жорницький зазначив:

- Велика подяка Чорномаз Тетяні Олександрівні, яка два строки поспіль очолювала Громадську раду. Дякуємо їй за активність, наполегливість, небайдужість до долі держави і району зокрема. Переконаний, що новий склад Громадської ради продемонструє високий рівень роботи, адже в ньому – найактивніші громадяни, яким небайдужий Уманський район, яких добре знає та поважає наша громада. У нас є величезне бажання зробити цей орган насправді дієвим, щоб він працював на результат. І запевняю, що районна адміністрація готова до діалогу, готова сприймати критику та працювати задля якісних змін. Успіхів усім нам заради добробуту і процвітання Уманщини!

Цього ж дня відбулося перше засідання Громадської ради, на якому обрали голову, заступника та секретаря, затвердили Положення та Регламент роботи ради.

Головою дорадчого органу обрано Надію Захарченко – досвідченого журналіста, який очолює корпункт обласної телекомпанії «Ільдана» на Уманщині. Надія Сергіївна на безоплатній основі висвітлює всі основні події, що відбуваються в районі.  

Заступником голови стала Ірина Рижак – член ГО «Координаційний центр Захисників Уманщини». Пані Ірина – матір загиблого в АТО Героя Володимира Рижака, активний громадський діяч, співзасновник Всеукраїнської громадянської платформи «Республіка Україна» при Офісі Президента України.

Обов’язки секретаря виконуватиме начальник відділу взаємодії з громадськістю апарату Уманської райдержадміністрації Людмила Бендовська.

Новообрані члени ради одразу взялися за роботу – розглянули план роботи на рік, але вирішили його доопрацювати. Також під час засідання було обговорено питання ремонту доріг в Уманському районі у 2019 році та плани на 2020 рік.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА

 

                            



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь