Департамент фінансів ОДА підготував проект обласного бюджету Черкащини на 2020 рік

Дата: 02.12.2019 08:57
Кількість переглядів: 430

Департамент фінансів Черкаської обласної державної адміністрації підготував проект рішення обласної ради «Про обласний бюджет Черкаської області на 2020 рік», схваленого обласною адміністрацією (розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 29.11.2019 р. №793 «Про схвалення проекту обласного бюджету Черкаської області на 2020 рік та прогнозу обласного бюджету Черкаської області на 2021–2022 роки»).

У Департаменті відзначають, що бюджет збалансований за доходами й видатками та становить 2 946,5 млн грн. На 45 % бюджет сформований за рахунок власних доходів обласного бюджету та на 55 % – трансфертів із державного бюджету. Бюджет є соціально-орієнтованим, понад 60 % становлять видатки на утримання соціально-культурної сфери. Врахували підвищення з 1 січня 2020 року мінімальної заробітної плати – 4 723 грн на місяць та посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС – 2 102 грн.

У порівнянні з попередніми роками, з 2020 року припиняється надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення окремих програм соціального захисту населення. Видатки на ці цілі здійснюватиме Міністерство соціальної політики України за окремою програмою державного бюджету. Медична субвенція з державного бюджету передбачена лише на І квартал 2020 року у зв’язку з тим, що з 1 квітня низка обласних закладів охорони здоров’я переходять на фінансування до Національної служби здоров’я України.

Проект рішення обласної ради «Про обласний бюджет Черкаської області на 2020 рік» поданий на розгляд чергової сесії обласної ради, яка запланована на 20 грудня 2019 року, та розміщений на сайті Черкаської обласної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь