На Уманщині відбулися громадські слухання проєкту Рамкового документу з політики переселення (М-05 Київ-Одеса)

Дата: 11.12.2019 17:07
Кількість переглядів: 703

4 грудня за зверненням Уманської районної державної адміністрації відбулося позачергове засідання Громадської ради, яке провела її голова Надія Захарченко. У роботі засідання взяли участь перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький; голова Уманської районної ради Оксана Супрунець; заступник начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Денис Труденко; фахівець Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владислав Демиденко, сільський голова Дмитрушківської об’єднаної територіальної громади Тетяна Шевчук; сільські голови сіл Краснопілка, Родниківка та Ропотуха; працівники районної державної адміністрації, громадськість.

Фото без опису

На порядку денному – розгляд та обговорення положень Рамкового документу з політики переселення, розробленого Державним агентством автомобільних доріг України у рамках підготовки до нового спільного проєкту між Україною, Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком «Розвиток транс’європейської мережі». Його метою є покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса на ділянці км 152+918 – км 237+089.

Як повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг України Денис Труденко, цей проєкт є програмою Уряду, яка передбачає залучення кредитних коштів міжнародних фінансових організацій під державні гарантії. Ці кошти спрямовуватимуться на будівництво Північного обходу м. Львів (Львівська область) та капітальний ремонт автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса на ділянці км 143+028 – км 466+700, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська та Одеська області. Реалізація проєкту розпочнеться з 2021 року і в межах Черкаської області приблизно триватиме протягом 2-3 років. На даний час важливим є обговорити це за участі громадськості та врахувати висловлені пропозиції для формування проєктних рішень у майбутньому.

Питання надзвичайно зацікавило членів Громадської ради, які активно висловлювали свої пропозиції. Врешті, за результатами громадських слухань було запропоновано Службі автодоріг:

  1. Включити в проєктні роботи облаштування пішохідного підземного переходу на автомагістралі Київ-Одеса в адміністративних межах Дмитрушківської сільської ради (с. Собківка).
  2. Облаштувати торгівельні зони із місцями відпочинку, санітарними кімнатами і парковками на автомагістралі Київ-Одеса в адміністративних межах Дмитрушківської сільської ради біля села Собківка (існуючий ринок).
  3. Включити в проєктні роботи облаштування пішохідного підземного переходу на автомагістралі Київ-Одеса в адміністративних межах Краснопільської сільської ради (с. Краснопілка).
  4. Включити в проєктні роботи облаштування пішохідного підземного переходу на автомагістралі Київ-Одеса в адміністративних межах Ладижинської сільської ради (с. Городниця).
  5. Включити в проєктні роботи облаштування пішохідного переходу на автомагістралі Київ-Одеса в адміністративних межах Ятранівської сільської ради.
  6. Вирішити питання поліпшення експлуатаційного утримання  автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса (карантинний бур’ян, обкошування узбіч, прибирання порослі тощо) та вжити відповідних заходів боротьби з амброзією.

 

За інформацією відділу взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь