Соціальний захист чорнобильців

Дата: 12.12.2019 14:34
Кількість переглядів: 908

Фото без описуЩороку 14 грудня ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі.  Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. 

В Уманському районі проживає 165 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, з яких:

44 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І категорії,

77 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  ІІ категорії, 

44 учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ІІІ категорії.

31 сім’я, які мають право на пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов'язана з наслідками аварії на ЧАЕС.

Фактичні видатки за 2019 рік компенсаційних виплат та грошової допомоги (надання додаткової відпустки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на харчування, оздоровлення) спрямованих громадянам, які потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи з державного бюджету становлять 599,1 тис. грн.

В 2019 році з державного бюджету потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи виплачується:

- щомісячна грошова допомога у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на загальну суму 435,6 тис. грн., а саме:

57 особам І категорії по 394,80 грн.

85 особам ІІ категорії по 197,40 грн.

- щорічна компенсація за шкоду заподіяну здоров'ю та допомоги на оздоровлення, у випадку звільнення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на загальну суму 26,0 тис. грн.:

- доплата за роботу на радіоактивно-забруднених територіях, надання додаткової відпустки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на загальну суму 15,8 тис. грн.

На санаторно-курортне лікування потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії з державного бюджету спрямовано кошти для 17 осіб в сумі 119,6 тис. грн.

Грошова компенсація замість путівки 18 особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 9432,00 тис. грн. (524 грн.)

З обласного бюджету на зубопротезування 12 потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС спрямовано 25,1 тис.грн. та на забезпечення безкоштовними ліками – 84,0 тис. грн.

Районною комплексною програмою «Турбота» на 2019 рік з місцевого бюджету  спрямовано 54,5 тис. грн. на;

- фінансову підтримку діяльності громадської організації Союз Чорнобиль України” – 11,0 тис. грн.,

- одноразову матеріальну допомогу 86 ліквідаторам, потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС 1, 2, 3 категорій та 15 вдовам на загальну суму 20,8 тис. грн.,

- відшкодування громадянам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, один раз на рік вартості проїзду міжміським  транспортом 0,8 тис. грн.

З місцевого бюджету для оздоровлення потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії спрямовано кошти для 3 осіб в сумі 21,9 тис. грн., зокрема з районного бюджету для 1 осіб в сумі 7,3 тис. грн, з бюджету Дмитрушківської ОТГ для 1 особи в сумі 7,3 тис. грн., з бюджету Ладижинської ОТГ для 1 особи в сумі 7,3 тис. грн.

Постійно проводяться зустрічі керівників органів місцевої влади, представників об'єднаних територіальних громад, медицини, пенсійного фонду, інших профільних установ та організацій з головою громадської організації «Союз Чорнобиль України», з активом громадських організацій чорнобильців населених пунктів району та чорнобильцями, на яких порушуються питання поліпшення соціально-побутового забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За інформацією управління праці та

соціального захисту населення райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь