В ОДА обговорили реалізацію проекту профорієнтації молоді за підтримки Посольства США в Україні

Дата: 12.12.2019 14:50
Кількість переглядів: 398

Реалізацію профорієнтаційного проекту для учнівської молоді Черкащини 11 грудня обговорили в ОДА. До аналізу питання долучилися голова облдержадміністрації Роман Боднар, радник голови з гуманітарних питань Юрій Лесюк, фахівець з академічних зв’язків Посольства США в Україні Віра Терновська, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський та директор Черкаського державного бізнес коледжу Олег Куклін.

Фото без опису

У ході конструктивного діалогу представник Посольства США поінформувала про грантові можливості, зокрема в освітній сфері. Так, у цьому аспекті Віра Терновська розповіла про співпрацю з ЧДБК та успішну реалізацію спільного проекту з академічної доброчесності. Принагідно фахівець з академічних зв’язків визначила особливості нового проекту з професійної орієнтації для школярів.

Фото без опису

Фото без опису

Планується, що означений проект, який реалізується у рамках програми малих грантів «Публічні дипломати» Посольства США, сприятиме розвитку співпраці між освітніми установами, громадськими організаціями, місцевими адміністраціями та бізнесом для підтримки регіонального розвитку та децентралізації. Проект проводиться на засадах відкритого конкурсу, де основний фокус зроблено на освіті та реформі освіти.

Наразі свою зацікавленість у реалізації проекту висловили представники обласного об’єднання організацій роботодавців та ІТ-кластеру Черкас; одним зі співорганізаторів проекту виступає Департамент освіти і науки ОДА. До розробки проекту долучилися спеціалісти з Харкова та Києва. Також планується залучити громадські організації.

Фото без опису

У ході зустрічі також обговорили поточні виклики освітньої сфери та шляхи їх подолання. З метою поглиблення співпраці представник Посольства США запропонувала проведення грантових тренінгів, зокрема, з написання проектів, лідерства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь