Новорічні пригоди без пригод

Дата: 19.12.2019 16:22
Кількість переглядів: 788

На заключне цьогорічне засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, проведене 18 грудня, виносилось два питання: запобігання надзвичайним ситуаціям під час проведення новорічних та різдвяних свят, а також пожежна безпека на об’єктах з масовим перебуванням людей.

За останні десятиріччя кліматична картина в Україні, як і загалом на планеті, відзначається тенденціями до потепління та пов’язаними з цим рекордними аномаліями. Суворі зими змінилися на м’які та малосніжні. Випадання опадів у вигляді снігу розподіляється упродовж сезону нерівномірно, часто демонструючи то відсутність снігу, то випадання його з перевищенням багаторічних показників за певний період. Події техногенного характеру, що сталися в Україні у 2019 році, під час яких загинули люди, викликали великий суспільний резонанс. Отже, питання реагування органів влади та аварійно-рятувальних, аварійно-відновних підрозділів на надзвичайні ситуації та події не втрачає актуальності. І райдержадміністрація як орган виконавчої влади  спільно із іншими підрозділами міністерств та відомств повинна докласти усіх зусиль для запобігання виникненню надзвичайним ситуаціям, нещасним випадкам з людьми, про що на початку засідання зауважив голова комісії Сергій Жорницький.

Фото без опису

Першочергово Сергій Петрович наголосив на необхідності організації роботи із працівниками щодо дотримання правил пожежної та техногенної безпеки, проведенні додаткових інструктажів із реагування на виникнення надзвичайних ситуацій, у т.ч. пожеж, виконання інших заходів законодавства у сфері пожежної безпеки, частину з яких потребують фінансування, а решта  стосується організаційних питань та виконавчої дисципліни (підготовка наказів, визначення відповідальних осіб, розробка схеми оповіщення та порядку дій у випадку надзвичайних ситуацій, проведення навчань та тренувань з працівниками (учнями) тощо).

У ході засідання заслухано доповіді начальника Уманського районного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Черкаській області Олександра Лебідя, начальника Уманського міськрайонного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариси Качанової, директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Уманського району Наталії Кицик, представників Уманського районного відділення поліції Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, центральної районної лікарні.  

Фото без опису

Підсумовуючи усе сказане на засіданні, Сергій Жорницький ще раз наголосив на відповідальності керівників за безпеку у підпорядкованих закладах. Зазначив, що основне завдання усіх підрозділів райдержадміністрації, органів та служб району - це запобігання у період свят подіям, що можуть призвести до травмування та загибелі людей, знищення майна.

Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій райдержадміністрації звертається до мешканців району із проханням бути пильними, берегти своє життя та здоров’я, не допускати своїми діями загрози життю інших людей.

Тепла погода, що встановилася на початку грудня, сприяє утворенню туманів, тому водіям та пішоходам варто посилити увагу на рух автодорогами у такі періоди.

Вживання алкогольних напоїв, навіть у невеликій кількості призводить до розладів у роботі органів та систем людини. Токсини, що потрапляють у кров, впливають на зір, він стає розпливчастим і затуманеним. У людини в стані сп’яніння слабшають не тільки м’язи, але й рефлекси, вона втрачає рівновагу. Відповідно, у такому стані водіям не можна кермувати, пішоходам також краще дістатися додому на автобусі або таксі, щоб уникнути травмувань та інших неприємностей. Найбільшої уваги у період свят потребують діти та літні люди, тож Новий рік та Різдво мають бути для них світлими та безпечними.

Фото без опису

 

Сектор з цивільного захисту та оборонної роботи Уманської РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь