Громадська рада обговорила проект районного бюджету на 2020 рік

Дата: 19.12.2019 16:26
Кількість переглядів: 489

18 грудня відбулося засідання Громадської ради при Уманській районній державній адміністрації. Участь у ньому також взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький та голова районної ради Оксана Супрунець.

Фото без опису

Насамперед, було розглянуто питання про делегування членів Громадської ради до участі у конкурсній комісії з проведення конкурсу на заняття вакантної посади директора КНП «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради. Потреба в конкурсі виникла у звязку з реорганізацією установи, що передбачено медичною реформою, та переходом на нову форму господарювання. Детальні розяснення з цього питання надала головний спеціаліст апарату районної ради Тетяна Роєнко.

В результаті для участі в комісії було делеговано: Захарченко Надію Сергіївну – голову Громадської ради, спеціального кореспондента телерадіокомпанії «Ільдана»; Рижак Ірину Сергіївну – заступника голови Громадської ради, члена громадської організації «Координаційний центр захисників Уманщини»; Берднікову Оксану Володимирівну – члена Громадської ради, члена Черкаської обласної організації спілки журналістів.

Далі начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Коваленко представив громадськості проект районного бюджету на 2020 рік. Він зазначив, що обсяг доходів районного бюджету на прийдешній рік прогнозується у сумі  118 782,273 тис. грн, в тому числі власні та закріплені доходи загального фонду – 57 000 тис. грн,  спеціального фонду – 1 261,9 тис. грн, базова дотація – 5 525,0 тис. грн, дотація на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я –2 058,7 тис. грн, освітня субвенція – 43 705,7 тис. грн, медична субвенція – 4 184,5 тис. грн, інші субвенції з державного бюджету –  4 816,683 тис. грн, субвенції з обласного бюджету – 229,79 тис. грн.  Прогнозні показники доходів районного бюджету на 2020 рік у порівнянні до очікуваного надходження за 2019 рік (у співставних умовах) визначено із приростом на 1158 тис. грн, або 2 відсотки.

Фото без опису

Серед основних змін у видатковій частині бюджету, порівняно з 2019 роком:

- З 2020 року припиняється надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення програм соціального захисту населення. Видатки на ці цілі здійснюватимуться Міністерством соціальної політики України за окремою бюджетною програмою державного бюджету.

- У 2020 році для району зменшено на 77,8 % обсяг додаткової дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету.

- З 1 квітня 2020 року із районного бюджету переходить на фінансування до Національної служби здоров’я України Уманська центральна районна лікарня. Медична субвенція з державного бюджету передбачена лише на 1 квартал 2020 року.

Громадська рада взяла до уваги проект бюджету.

Окрім того, на засіданні було затверджено план роботи ради на 2020 рік і орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю на 2020 рік.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь