На сесії районної ради затвердили бюджет 2020 року та програму соціально-економічного розвитку

Дата: 24.12.2019 16:12
Кількість переглядів: 728

24 грудня відбулася чергова сесія Уманської районної ради, участь у якій, зокрема, взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські та селищний голови.  

На порядку денному – 27 питань, перше з них – про звіт голови районної ради Оксани Супрунець. Як зазначила Оксана Анатоліївна, упродовж звітного періоду відбулося 14 сесій районної ради, на яких розглянуто 186 питань. В порядку контролю заслухано 5 районних програм, затверджено та внесено зміни до 11 довгострокових програм. Станом на 01.12.2019 на контролі в районній раді перебуває 52 районних програми. Активно працювали 5 постійних комісій районної ради та 4 депутатські фракції. Окрім того, районна рада ініціювала ряд гуманітарних та творчих проектів.

Програму економічного і соціального розвитку району на 2020 рік представляла начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Солом’яна. Програма спрямована на підвищення стандартів і якості надання послуг, створення умов для зростання добробуту населення за рахунок стабілізації економіки, посилення конкурентоспроможності підприємств, реалізації стратегії розвитку, підвищення ефективності інвестиційної складової та розвиток підприємництва, збереження і відтворення трудових ресурсів.

Далі було прийнято найважливіший фінансовий документ – районний бюджет на 2020 рік. А також внесено зміни до бюджету на 2019 рік.

Затверджено програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2020 рік.

Депутатський корпус продовжив контракт районної ради з директором КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександром Новаківським, а також створив конкурсну комісію для проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня».

Прийнято районну програму підтримки та розвитку  комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради Черкаської області на 2020-2021 роки.

Надзвичайно важливим було питання про створення комунального закладу «Малий груповий будинок» Уманської районної ради. Прийнявши позитивне рішення, депутати тим самим дали можливість більше десяткові дітей-сиріт отримати житло і належне піклування.

Надано ряд дозволів  КП «Уманьрайрембуд» на передачу приміщень в оренду. Також було затверджено фінансові плани КНП «Уманська центральна районна лікарня» на 2020 рік і комунального підприємства «Білогрудівка», а до фінансового плану КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» внесено зміни.

Окрім того, на сесії було розглянуто питання про умови оплати праці голови районної ради, заступника голови районної ради у 2020 році; про план роботи районної ради на І півріччя 2020 року; про районну програму підтримки діяльності «Комунального закладу «Редакція радіомовлення «Голос громади» на 2020-2022 роки; про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж села Гродзеве Дмитрушківської сільської ради Дмитрушківської ОТГ Уманського району Черкаської області; про затвердження  списку присяжних Уманського міськрайонного суду.

Було місце на сесії і для творчості, відпочинку та приємних емоцій. Їх подарували всім присутнім працівники районного центру культури і дозвілля та учнівський колектив «Радість» Бабанської музичної школи, які віншували з прийдешніми святами – Новим роком та Різдвом Христовим.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь