Проведено нараду з керівниками силових структур району

Дата: 14.01.2020 16:30
Кількість переглядів: 668

14 січня виконуючим обов’язки голови райдержадміністрації Сергієм Жорницьким проведена координаційна нарада з керівниками силових структур району. Так як у 2020 році це була перша нарада (загалом вони традиційні), на ній були підведені підсумки роботи за 2019 рік та окреслені завдання на нинішній рік.

Насамперед, Сергій Жорницький підсумував, що новорічні та різдвяні свята пройшли без надзвичайних ситуацій. Окремо він відзначив роботу Уманського об’єднаного міського військового комісаріату в організації призову на строкову військову службу, адже за 20-ма показниками ОМВК  зайняв перше місце в області, що свідчить про професійність та високий рівень відповідальності керівництва та особового складу установи.

За інформацією військового комісара Олександра Борисюка, планове завдання з призову за 2019 рік виконано на 101 % (102 особи, з них   Уманський район (у т.ч. Ладижинська, Дмитрушківська та Паланська об’єднані територіальні громади) - 61 особа, м.Умань - 41 особа). На контрактну службу призвано 101 осіб, що є найвищим показником в області. Варто додати, що значну роботу з організації призову у весняний та осінній періоди проведено органами місцевого самоврядування, які забезпечили спільно з військовим комісаріатом виконання завдань з призову.

 Заступник начальника Уманського районного відділення Уманського відділу поліції  ГУНП в Черкаській області Максим Мазан відмітив, що значно зросла кількість звернень громадян: 4449 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення і інші події. На усі звернення забезпечено відповідне реагування. Зросла також кількість тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень – 277, у той же час вбивств не зареєстровано. Зменшилась кількість  кримінальних правопорушень проти власності – 300. Виявлено 11 фактів незаконного поводження зі зброєю, 66 кримінальних правопорушень, що пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів (44 у 2018 році),  встановлено місце знаходження 8 безвісно зниклих осіб. 

За інформацією начальника сектору реагування патрульної поліції №2 Уманського районного відділення Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області Ігоря Козаченка, упродовж минулого року виявлено 2841 правопорушення, вчинених за ст. 130  Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Дещо знизився рівень дорожньо-транспортних пригод: 154 проти 157 у 2018 році. Під час ДТП 14 осіб загинуло, 43 особи травмовано.

  Петро Бондаренко, який нині очолює батальйон управління патрульної поліції в Черкаській області,  повідомив, що в зоні обслуговування (М-05 Київ-Одеса)  зафіксовано 8841 правопорушення, складено 210 протоколів за ст. 130 КУпАП, виявлено 32 правопорушення кримінального характеру. Проблемним питанням є рух автодорогами великогабаритних автотранспортних засобів, перевантажених понад норму. До речі, такі вантажівки не лише руйнують автодорожнє покриття, але і створюють затори на дорогах у місцях спусків та підйомів у період зимової негоди, заважають руху спецтранспорту.

Упродовж 2019 року в районі виникло 53 пожежі проти 65 у 2018 році, під час пожеж загинула 1 особа, травмовано 2 особи. Пожежами завдано матеріальних збитків на суму 6 260 300 грн. Основною причиною пожеж є необережне поводження з вогнем. Найбільше пожеж зареєстровано в смт Бабанка та с. Доброводи (по 6 випадків), тому, за словами начальника Уманського РВ УДСНС України у Черкаській області Олександра Лебідя, у цих населених пунктах будуть проводитись посилені профілактичні заходи. Органам місцевого самоврядування, керівникам установ та організацій, жителям цих населених пунктів необхідно виконувати заходи пожежної безпеки, забезпечити функціонування місцевих пожежних команд та добровільних формувань пожежних-рятівників.

Начальник Уманської ОДПІ Головного Управління державної фіскальної служби в Черкаській області Володимир Сліпченко проінформував учасників наради щодо стану сплати податків у районі.

Наприкінці наради Сергій Жорницький зазначив, що лише у тісній співпраці може бути ефективне виконання усіх завдань, що поставлені державою перед кожною структурою, у складних економічних умовах  під час реформування у багатьох сферах.

 

        

Сектор з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Уманської райдержадміністрації

 

                                                                   

                            

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь