У школах району провели заходи до Дня пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2020 16:26
Кількість переглядів: 6191

29 січня 1918 року в історії України з'явилася нова сторінка, щедро полита молодою кров'ю, назва якої – Крути. Світова історія знає багато жертв в ім'я ідей, але аналогічної Крутам не було. 1917-1918 роки були дуже важкими для утвердження україн­ської державності – йшла жорстока боротьба за владу в Києві. Однак, сподівання українців не були марними. У листопаді 1917 року проголошено Українську Народну Республіку. Це видатна подія в історії українського народу.

З метою вшанування 300 студентів-гімназистів у  Полянецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено виховний захід  «Крути – і сум, і біль, і вічна слава  України».

Вихованці театрального гуртка (керівник Осіпенко Т. П.) читали вірші та прозу  українських авторів «Крути». Вчитель історії  Роїк Л. В.  ознайомила учнів із історичними фактами перебігу цих страшних подій в історії України. Діти переглянули відеоролик «Бій під Крутами», хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих студентів-гімназистів.

Завершився захід піснею у виконанні вокального ансамблю «Дитячі барви» (керівник Кудріченко О. А.) «Героям слава!», яку присвячено пам’яті героїв Крут.

У шкільній бібліотеці протягом дня учні школи мали змогу переглянути  виставку-презентацію «Герої не вмирають!»

Історія подарувала нам унікальну можливість збудувати незалежну українську державу. Але в наш складний час з новою силою звучать слова нашого великого земляка, відомого українського письменника Уласа Самчука,  який в 1992 р. пророче застерігав:  «Молодь мусить розуміти, що історія кожної хвилини може подарувати нам нові Крути. І було б дуже недоцільним, коли б та своєрідна героїка без знань, без підготовки, без твердого і послідовно організованого керма перейшла в нашу традицію». І він як у воду дивився, адже історія повторюється знову і ворог у нас – той же. Відтак, українці знову змушені давати відсіч військовій та інформаційній агресії, знову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв. І знову майже через сотню років українські бійці демонструють надзвичайно високий патріотизм, повторюючи подвиг героїв під Крутами.

Відділ освіти, молоді та спорту Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь