На курсах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності вивчали дії під час евакуації

Дата: 03.02.2020 12:28
Кількість переглядів: 936

28 січня на базі Уманських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності III категорії проведене функціональне навчання з питань цивільного захисту категорії слухачів: „посадові особи, які очолюють формування цивільного захисту (евакуації)“ Уманського району.

Фото без опису

В умовах неповного забезпечення захисними спорудами основним способом захисту населення у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації залишається своєчасне і швидке вивезення людей із небезпечної зони у безпечні місця, тобто їхня евакуація. Проведення евакуації вимагає ретельної підготовки всіх органів управління, а також посадових осіб, які очолюють формування евакуації, тому завідувач курсів Олександр Гребьонкін особливу увагу звернув на нормативно-правову базу порядку проведення евакуації у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації. Особлива увага приділяється своєчасному оповіщенню керівного складу органів з евакуації, власне населення та, зокрема, людей, які мають вади зору і слуху.

Зі учасниками курсів розглянуті питання призначення, організаційну структуру, оснащення формувань евакуації, план приведення формувань у готовність, функціональні обов’язки, порядок розгортання збірних та приймальних пунктів евакуації, алгоритм дій органів з евакуації у всіх режимах діяльності єдиної державної системи цивільного захисту.

Також у навчанні брав участь головний спеціаліст сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації  Костянтин Муштаєв, який ознайомив присутніх з особливостями оповіщення керівного складу та населення Уманського району, у тому числі в умовах створення на території району об’єднаних територіальних громад.

При розгляді питання щодо  надання домедичної допомоги потерпілим голова Уманської міськрайонної організації «Товариство Червоного Хреста України» Валентина Чорна зосередила увагу на різних типах ушкоджень, нещасних випадках на виробництві та в побуті (травми, переломи, опіки, кровотеча, вивихи, розтягування, обмороження, іммобілізація, непрохідність дихальних шляхів та ін.), провела тренінг з використанням манекену із серцево-легеневої реанімації.

Наприкінці занять слухачам були роздані методичні рекомендації з організації роботи збірних та приймальних пунктів евакуації, пам’ятки на випадок дій в умовах надзвичайних ситуацій, розроблені в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності  Черкаської області, та продемонстрований фільм щодо порядку дій у випадку надзвичайної ситуації.

Курсові навчання з питань цивільного захисту спрямовані на отримання керівним складом та фахівцями знань у випадку екстрених ситуацій та забезпечення їх готовності до оперативного реагування.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь