За місяць по селах мають зробити повну інвентаризацію земель – підсумки координаційної наради райдержадміністрації

Дата: 04.02.2020 17:02
Кількість переглядів: 1424

4 лютого голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк провела координаційну нараду за участі голови районної ради Оксани Супрунець, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, голів об’єднаних територіальних громад, сільських голів, представників силових структур, громадських організацій.

Фото без опису

На нараді розглянули, зокрема, питання про виконання дохідної частини бюджету за січень 2020 року. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Коваленко доповів, що забезпечено виконання планових показників  селищною та сільськими радами. За оперативними даними до сільських бюджетів мобілізовано 4489,1 тис. грн власних доходів загального фонду, що становить 267,7 відсотка до затвердженого плану (1676,9 тис. грн), понад затверджений план до сільських бюджетів надійшло 2812,2 тис. грн. До районного бюджету станом на 31.01.2020 надійшло до загального фонду (без трансфертів) 2957,7 тис. грн.

Микола Коваленко детально проаналізував основні джерела наповнення бюджетів – плата за землю, єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, акцизний податок – і зазначив, що по кожному з них є резерви. На цьому акцентував увагу і співдоповідач Володимир Сліпченко – начальник Уманського управління Головного управління державної податкової служби у Черкаській області.

Зважаючи на те, що бюджет району формується за рахунок земельних ресурсів, начальник відділу розвитку сільських територій та захисту довкілля райдержадміністрації Валентина Мовчанюк проаналізувала ефективність їх використання.

В результаті виявлено багато недоліків, над якими, як зазначила голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк, можна попрацювати і таким чином отримати додаткові надходження до бюджетів сільських рад та районного бюджету.

«Ми сьогодні економимо і шукаємо кожну копійку, щоб мати змогу фінансувати найголовніші видатки. Забезпечити інсуліном хворих в ЦРЛ, пільговими ліками людей з іншими хронічними захворюваннями – це те від чого ми не можемо відмовитися, бо нас не зрозуміють. По кожній сільській раді необхідно зробити інвентаризацію земель і спільно виправляти ситуацію, адже ми втрачаємо мільйони гривень», - наголосила Світлана Анатоліївна.

Діалог із сільськими головами був активним, вони озвучували свої проблеми, висловлювали пропозиції. За результатами наради прийнято рішення: 

- протягом місяця провести інвентаризацію земельних ресурсів в кожному населеному пункті;  

- активізувати роботу з виявлення додаткових джерел надходжень до бюджету, у першу чергу, через викриття схем ухилення від сплати податків, детінізацію доходів працівників, які надають послуги по обробітку землі.

«Я розумію, що багато проблем не можуть вирішити самотужки сільськи голови через відсутність повноважень, і голова РДА в тому числі, але ми можемо шукати інші шляхи – звертатися до вищих органів влади, врешті в суд – але проблеми, що тягнуться роками, мають бути вирішені. Я готова чути кожного і допомагати всім», - підсумувала Світлана Волошенюк.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь