Вшановано воїнів - інтернаціоналістів

Дата: 15.02.2020 16:07
Кількість переглядів: 567

15 лютого голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк, разом з головою районної ради Оксаною Супрунець та працівниками відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, взяли участь у мітингу-реквієм, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З кожним кроком історія віддаляє нас від страшних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі. Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Але війна в Республіці Афганістан, яка тривала довгих 10 років, була найбільш масштабною та кривавою.

Фото без опису

Поділяючи біль з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких, віддаючи шану усім учасникам тих подій, данину пам'яті та поваги воїнам, які загинули, виконуючи священний обов'язок, громада Уманщини зібралася на мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку загиблим в Афганістані.

Зі словами глибокої вдячності до присутніх звернулась очільниця району Світлана Волошенюк, яка зазначила, що нічим не зміряти глибину трагедій, що спіткали людей, які пройшли такий складний життєвий шлях та подякувала воїнам-інтернаціоналістам за те, що були в перших рядах солдатів, які дали відсіч російському окупанту в нинішній війні.

Фото без опису

«Безглузда, незрозуміла, чужа війна принесла тяжкі випробування нашим співвітчизникам, забрала тисячі життів, залишивши невтішними матерів, вдовами – дружин, сиротами – дітей воїнів-афганців.

Покликані країною, Ви не ховалися від військового обов’язку, а проявили мужність, честь та звитягу. Ваш бойовий шлях, а в подальшому і плідний трудовий – слугує прикладом гідного життя.

Дякую вам, шановні воїни-інтернаціоналісти за те, що були в перших рядах солдатів, які дали відсіч російському окупанту в нинішній війні! Кажуть, тільки той знає істинну ціну миру, хто був під кулями і дивився смерті у вічі», – відмітила у своєму виступі Світлана Анатоліївна.

За значний особистий внесок у патріотичне виховання молоді, вшанування пам’яті загиблих бойових побратимів та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради були нагороджені:

  • Святенко Віктор Федорович – учасник бойових дій в Афганістані, житель села Вільшана Слобідка Уманського району;
  • Колісніченко Микола Васильович – учасник бойових дій в Афганістані, житель села Вільшана Слобідка Уманського району;
  • Хребтань Микола Петрович – учасник бойових дій в Афганістані, житель села Полянецьке Уманського району;
  • Гуцал Валерій Федорович – учасник бойових дій в Афганістані, житель села Косенівка Уманського району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь