Дітям Уманщини – безпечне харчування

Дата: 19.02.2020 15:08
Кількість переглядів: 702

19 лютого  2020 року відбулося спільне засідання для представників відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Держпродспоживслужби,  а також Паланської, Дмитрушківської та Ладижинської ОТГ за участі голови райдержадміністрації Світлани ВОЛОШЕНЮК та голови районної ради Оксани СУПРУНЕЦЬ. Під час засідання висвітлено питання щодо запровадження безпечного якісного харчування в закладах загальної середньої освіти та дошкільних закладах.

Фото без опису

Голова районної державної адміністрації Світлана ВОЛОШЕНЮК наголосила, що питання організації безпечного якісного харчування сьогодні знаходиться  на особливому контролі у Президента України, видано ряд доручень Кабінету Міністрів України, Держпродспоживслужби України та Черкаської обласної державної адміністрації щодо забезпечення  підростаючого покоління безпечними продуктами харчування, що дозволить запобігти виникненню групових спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь, а достатнє забезпечення якісними харчовими продуктами позитивно вплине на стан їхнього здоров’я.

        До слова було запрошено Ларису КАЧАНОВУ, начальника Уманського  міськрайонного управління  Головного управління  Держпродспоживслужби в   Черкаській області, яка наголосила, що запровадження системи НАСРР   забезпечить повноцінне, якісне та збалансоване харчування дітей в школах, дошкільних закладах, дасть можливість постачати безпечні та якісні продукти харчування та сировини.  

Фото без опису

         У виступі начальника відділу освіти, молоді та спорту Бориса БОНДАРЯ було наголошено про те, що впровадження програми НАСРР буде здійснюватися шляхом посилення співпраці між працівниками відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та Держпродспоживслужби щодо здійснення  цілеспрямованого контролю безпечності та якості сировини, а також продуктів харчування, які використовуються для харчування дітей.

       Керівниками закладів освіти на даний час розроблено паспорти харчоблоків, наявне перспективне меню за збірником рецептур страв для харчування Є.Клопотенка. Сьогодні вирішується питання  щодо розробки перспективного плану поновлення кухонного приладдя в закладах освіти району.

        За підсумками проведеного засідання на черговій сесії районної ради буде внесено зміни та доповнення до районної програми «Про організацію безкоштовного харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій на 2020 рік».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь