В Уманському районі скоординували заходи із запобігання занесення, поширення та реагування  на коронавірус

Дата: 27.02.2020 17:19
Кількість переглядів: 2033

27 лютого за ініціативи голови Уманської райдержадміністрації Світлани Волошенюк із керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, медичних закладів первинної та вторинної ланок району проведено розширену нараду «Про заходи із запобігання занесення, поширення та реагування  на коронавірус 2019 nCoV».

Фото без опису

«Незважаючи на те, що в Україні випадків зараження коронавірусом не зафіксовано, про всяк випадок ми маємо бути готові зреагувати швидко і ефективно», - зазначила, відкриваючи зібрання, голова РДА.  

Про епідситуацію щодо коронавірусної інфекції в світі та фактори ризику в Уманському районі розповіла начальник Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Наразі визначено дві госпітальні бази для обслуговування осіб із коронавірусом чи підозрою на нього: Черкаська інфекційна лікарня та Уманська міська лікарня. Незважаючи на це, Уманська центральна районна лікарня також готова забезпечити обслуговування такого виду. Інфекційне відділення ЦРЛ має ізольовані бокси, можливість окремого знезараження стоків, протичумні захисні костюми, захисні маски та, власне, відокремлений санпропускник. Про це повідомила завідуюча відділенням, районний інфекціоніст Валентина Рибак.

"На дооснащення центральної районної лікарні найбільш необхідними засобами (спеціалізованими захисними костюмами, масками тощо) необхідно біля 500 тисяч гривень. Відповідна програма готується на сесію районної ради", – повідомила голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк.

Зважаючи на те, що специфічного лікування від коронавірусу ще немає, важливо зосередити увагу на попередженні зараження. Заступник директора Уманського районного центру медико-санітарної допомоги, сімейний лікар Тарас Іватьо розяснив присутнім про заходи з профілактики коронавірусної інфекції. Також він наочно продемонстрував, як користуватися захисною маскою і захисними окулярами. Додатково усім сільським головам було роздано памятки для розповсюдження серед населення. У разі звернення особи з підозрою на коронавірус, медики мають чіткий алгоритм дій.

Фото без описуФото без опису

Згідно Національного плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, на 2020 рік, нині встановлений режим підвищеної готовності єдиної державної системи цивільного захисту для запобігання виникненню надзвичайної ситуації державного рівня.

«Відповідно, Уманська районна ланка територіальної підсистеми єдиної державної  системи цивільного захисту Черкаської області також повинна діяти в режимі підвищеної готовності», - зазначила завідувач сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Віра Сакал.

Помічник лікаря-епідеміолога Уманського лабораторного відділення державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ» Ігор Грабчак повідомив, що утворено дві епідбригади (основні та дублюючі) у м. Черкаси та м. Умань. Їх функції – це проведення епідрозслідування і дезинфекційних заходів у вогнищі перебування хворого. Бригади уже отримали захисні костюми, шоломи і респіратори на перший час.  

Підсумовуючи нараду, Світлана Волошенюк закликала очільників територіальних громад провести масову розяснювальну роботу серед населення щодо попередження зараження коронавірусом та активізувати боротьбу із стихійною торгівлею мясними та молочними продуктами, які не проходять лабораторного контролю.  

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь