Відбулася чергова сесія районної ради

Дата: 10.03.2020 17:11
Кількість переглядів: 946

10 березня відбулося засідання чергової сесії Уманської районної ради, в якій взяли участь голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, очільники територіальних громад. Сесію провела голова районної ради Оксана Супрунець.

На початку всі присутні з нагоди річниці визволення Уманщини від нацистських загарбників у період Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання полеглих воїнів-визволителів, а також героїв, які ціною власного життя стримують російського агресора в сучасній війні. Окрім того, до початку розгляду питань депутатів познайомили з новопризначеним керівником Уманської місцевої прокуратури Дмитром Пархоменком.

Фото без опису

Далі депутатському корпусу були представлені звіти про виконання районного бюджету за 2019 рік, Програми економічного і соціального розвитку району за 2019 рік, роботу комунального закладу «Редакція радіомовлення «Голос громади».  Програмою розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг затверджено дорожні об’єкти, які ремонтуватимуться найближчим часом.

Внесено зміни до ряду районних програм: комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки, комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки, Програми удосконалення роботи органів виконавчої влади в Уманському районі на 2018-2020 роки, програми підтримки та розвитку комунального некомерційного підприємства «Уманська центральна районна лікарня»  Уманської районної ради Черкаської області на 2020-2021 роки, а також до рішення районної ради від 24.12.2019 №51-6/УІІ «Про районний бюджет Уманського району на 2020 рік».

Серед питань, які цього дня розглядали, – про передачу майна в оперативне управління  КНП «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради; про передачу бібліотечного фонду в комунальну власність Паланської сільської ради; про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж   села Старі Бабани Дмитрушківської  сільської ради Дмитрушківської ОТГ; про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж села Дмитрушки Дмитрушківської  сільської ради Дмитрушківської ОТГ.

Заслухано й інформацію начальника Уманського районного відділення поліції Уманського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Черкаській області про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони публічного порядку та результати діяльності на території Уманського району.

З усіх винесених на розгляд питань були прийняті позитивні рішення. Так само було підтримано два депутатських звернення до вищих органів влади:  щодо зняття з розгляду усіх законопроектів  про запровадження ринку землі в Україні та проведення Всеукраїнського референдуму, а також щодо вжиття термінових заходів з ремонту дамби в селі Родниківка.

Наприкінці сесії до всіх присутніх звернулася голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк, яка повідомила, що розпорядженням райдержадміністрації наразі обмежно проведення масових заходів у зв’язку з поширенням коронавірусу. Також вона закликала сільських голів, голів ОТГ, депутатів районної ради в кожному населеному пункті розробити місцеві заходи із запобігання занесення, поширення та реагування  на цю інфекцію.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь