Спалювання сухої трави заборонено!

Дата: 03.04.2020 14:09
Кількість переглядів: 718

Фото без описуІз настанням теплої погоди справжнім лихом для навколишнього середовища стають пожежі, спричинені  спалюванням сухої трави, опалого листя та сміття. Шкода від цього різностороння і має негативні наслідки як для здоров'я людини, так і для природи.

Спалюючи  минулорічну суху рослинність, господарі щиро вірять, що тим самим роблять гарну справу. Та насправді, це - велика помилка, кожен акт підпалу є злочином проти тендітного світу природи! На місці підпалу нормальне життя рослин і комах відновлюється лише через 5-6 років, але дуже часто не відновлюється вже ніколи.

Причинами, що призводять до пожеж на значних територіях, з року в рік є: неконтрольоване випалювання сухої трави на узбіччях доріг, необережне поводження з вогнем громадян під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках. Вогнем знищується не лише суха рослинність, а й насіння та коріння живих рослин. Знищується мікрофлора та фауна верхнього шару ґрунту. Руйнується гумус, погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності, зменшується їх протиерозійна стійкість.

Власники земельних ділянок мають неухильно дотримуватись вимог законодавства про охорону довкілля. Згідно ст. 211 Земельного кодексу України громадяни та юридичні особи за псування сільськогосподарських угідь та інших земельних ділянок, знешкодження родючого шару ґрунту, що спричиняється внаслідок спалювання сухої трави, стерні, парослей несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність.

  Шановні громадяни, пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, нести загрозу для життя та здоров’я громадян. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки.

За інформацією відділу розвитку сільських територій

та захисту довкілля Уманської райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь