Про особливості надання житлових субсидій в період карантину

Дата: 13.04.2020 17:21
Кількість переглядів: 606

Фото без описуУрядом 25.03.2020 прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 247 «Про особливості надання житлових субсидій», якою передбачено:

- заборону припинення під час карантину призначених житлових субсидій, за винятком випадків, коли унеможливлюється їх надання (переїзд родини або смерть одинокої особи);

- розрахунок житлових субсидій на період карантину з урахуванням збільшених на 50 % соціальних нормативів користування такими комунальними послугами, як централізоване водопостачання та водовідведення, постачання гарячої води, газу та електроенергії для побутових потреб (окрім опалення) .

Збільшені соціальні нормативи споживання комунальних послуг мають бути застосовані при розрахунку субсидій починаючи з березня 2020 року. Таким чином, у квітні 2020 року буде проведено перерахунок розміру житлових субсидій за березень у зв’язку із збільшенням нормативів.

Відтерміновано впровадження з 1 травня 2020 року до першого числа місяця, наступного за місяцем закінчення карантину, мінімального обов’язкового платежу за спожиті послуги у розмірі 20 % середньомісячного сукупного доходу домогосподарства. Станом на сьогодні платіж складає 15% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.

Усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019/2020 років, субсидія на наступний період має призначатись автоматично, без їхніх звернень.

Кабінет Міністрів постановив призначати житлову субсидію громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 40 Кодексу законів про працю і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, на підставі заяв про призначення житлових субсидій та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому для розрахунку житлової субсидії враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування сум отриманої зарплати. Інші види доходів враховуються відповідно до вимог Положення.

Нагадаємо, що всі, хто мають право на субсидію, можуть оформити її онлайн.

Для цього необхідно перейти на сайт Мінсоцполітики, зареєструватись за допомогою електронного підпису чи BankID, заповнити заяву про призначення субсидії та декларацію про доходи й витрати.

На пошту має прийти повідомлення про реєстрацію звернення. Але якщо цього не відбулося протягом доби, рекомендуємо заповнити заяву повторно. Рішення з приводу надання допомоги має надійти протягом декількох тижнів після реєстрації звернення.

Субсидії призначаються до кінця опалювального сезону. Щоб продовжити отримувати субсидію у наступному періоді, громадянам не потрібно звертатися до органів соціального захисту, бо цього року вони призначають її самостійно.

Управління праці та соціального захисту населення Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь