Звернення голови Уманської РДА Світлани Волошенюк з приводу перенесення поминальних днів

Дата: 23.04.2020 11:17
Кількість переглядів: 1056

Фото без описуШановні жителі Уманщини! Насамперед, висловлюю подяку всім, хто відповідально поставився до рекомендацій влади і залишився святкувати Великдень вдома. Тепер знову звертаюся до вас із проханням – посидіти вдома на поминальні дні 25-27 квітня, щоб мінімізувати ризик зараження і поширення коронавірусної інфекції.

Поминальні дні не відміняються. Релігійні організації погодилися перенести їх на Троїцьку поминальну суботу 6 червня 2020 року.  А поки що бережіть пам'ять про всіх близьких, яких уже немає з нами, у своїх серцях і в світлих спогадах. Я впевнена, що наші рідні, які спочивають, не хотіли б, щоб ми ризикували своїм здоров’ям і життям.

Лише завдяки завчасно введеним карантинним заходам сьогодні в Україні один з найнижчих показників по рівню летальності від COVID-19 – 2,7%. Але дослідження свідчать про те, що ми ще не пройшли пік захворюваності і він може настати на початку травня. Виходячи з цього, Уряд продовжив карантин до 11 травня. Після цієї дати, передбачається, почнеться поетапне зняття або послаблення обмежень.

Дуже добре, що ситуація щодо інфікування коронавірусом контрольована. Але це зараз. Ми бачимо щоденний приріст інфікування, і маємо не допустити динамічного піку захворювання, з яким може не справитися медицина. 

Тому Розпорядженням Уманської райдержадміністрації від 22 квітня 2020 року № 13 органам місцевого самоврядування рекомендується закрити для відвідування кладовища у поминальні дні 25-27 квітня. Крім випадків поховання померлих за умови дотримання протиепідемічних правил. 

У період з 25 квітня до 27 квітня включно буде посилено контроль щодо пересування та перебування громадян у громадських місцях.

Тож наполегливо прошу всіх утриматися від відвідування кладовищ у ці вихідні. В нинішній складній ситуації максимально потурбуватися потрібно, насамперед, про живих.

Бережіть себе і будьте здоровими!

 

З повагою – голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь