До уваги пільговиків! Управління соціального захисту населення райдержадміністрації  нагадує

Дата: 12.05.2020 14:42
Кількість переглядів: 705

Фото без описуЗ 1 січня 2020 року громадяни пільгових категорій в будь-який час можуть подати заяву про перехід з безготівкової на готівкову грошову форму виплат на житлово-комунальні послуги до управління праці та соціального захисту населення. Тобто скасовано обмеження переходу на готівкову форму виплати монетизованої пільги на житлово-комунальні послуги, яке не дозволяло пільговикам переходити на готівку після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).

Це рішення було прийнято постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 №1123 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг».

Відповідно до змін, у  разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви. У заяві на грошову готівкову виплату пільги на оплату житлово-комунальних послуг громадяни мають обов’язково зазначати реквізити поточного банківського рахунку, на який щомісячно надходитимуть кошти пільги, а також номер телефону.

 

Звертаємо увагу, що можливістю оформлення пільги на житлово-комунальні послуги у грошовій готівковій формі через відділення АТ «Укрпошта» можна буде скористатися з травня 2020 року.

У разі отримання пільги на житлово-комунальні послуги в грошовій готівковій формі, пільговик має самостійно сплатити за спожиті послуги.

 

Переваги отримання пільг у грошовій формі:

По-перше. Кошти надходять на особистий рахунок. Сума нарахувань враховує всі надані норми споживання послуг (газ, вода, світло, вивіз твердих побутових відходів).  При споживанні в місяць менше за норму пільговик матиме своєрідну економію наданих коштів. Тобто на карту  пільговик отримає більше, а сплатить менше. Це дасть можливість витрачати і економити надані ресурси.

По-друге. Саме пільговик зможе розпоряджатись наданим правом пільгової оплати послуг. Саме він, а не надавачі послуг, контролюватиме вчасніть оплати, уникаючи ризику попасти в реєстр як боржник через можливість невчасного надходження коштів постачальникам послуг, що можливе при безготівковій формі надання пільг.

 

Нагадуємо, що рівень оплати за житлово-комунальні послуги і наявність або відсутність заборгованості не впливає на право отримання пільг протягом терміну їх отримання, тобто до завершення поточного опалювального сезону. Проте, прострочена понад два місяці заборгованість впливатиме на право одержання пільг тільки на наступний період їх отримання і визначатиметься з травня 2020 року. Таким чином, важливо, щоб у травні поточного року в одержувачів пільг  була відсутня заборгованість понад два місяці.

 

Додатково повідомляємо, що з метою посилення соціального захисту населення на період вжиття заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, тобто на період  карантину, коли передбачені обмеження щодо пересування громадян, управління соціального захисту населення Уманської райдержадміністрації здійснює прийняття заяв та документів щодо надання пільг через уповноважених посадових осіб ОТГ, сільських рад, поштою.

Більш детальну інформацію можна отримати за номером (04744) 3 45 42.   

Бережіть себе та свої родини, залишайтеся вдома і будьте здоровими!

 

 

Управління праці та

соціального захисту населення Уманської РДА                                   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь