ПРООН запускає онлайн-курс зі сталого розвитку для державних службовців

Дата: 19.05.2020 17:06
Кількість переглядів: 716

Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні анонсує офіційний старт освітнього онлайн-курсу «Як діяти далі: державним службовцям про сталий розвиток». Курс орієнтований на державних службовців усіх категорій, представників місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, працівників державних і комунальних підприємств та установ.

«Досягнення Цілей сталого розвитку до 2030 року потребує негайних, спільних та узгоджених дій, – каже Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева. – Онлайн курс дасть державним службовцям ґрунтовні знання про Глобальні цілі, а також практичні інструменти для їх реалізації та просування Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року в Україні».

За словами пані Ґерчевої, здобуті знання сприятимуть підвищенню спроможності державних службовців розробляти політику, яка ґрунтуватиметься на аналізі фактичних даних, надавати людиноцентричні послуги та забезпечувати модель управління з широким залученням громадськості.

«Підтримка України на шляху до перетворення на сучасну процвітаючу державу – наше пріоритетне завдання. Роль державних службовців на національному, регіональному та місцевому рівнях вирішальна та важлива для досягнення цього амбітного завдання і забезпечення дійсно інклюзивного підходу, аби ніхто не залишився без уваги».

Цей курс є частиною професійної (сертифікатної) програми підвищення кваліфікації державних службовців та посадовців місцевого самоврядування. Вона акредитована Національним агентством з питань державної служби й реалізується на базі Української школи урядування. За результатами проходження курсу видається сертифікат.

Курс було створено у рамках реалізації ініціативи ПРООН в Україні «Онлайн-освіта задля сталого розвитку» за фінансової підтримки Федерального уряду Німеччини, наданої через Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). Також проєктом передбачено ще два дистанційні курси: для громадських активістів, а також для представників малого та середнього бізнесу. Усі три курси пропонуються у вільному безкоштовному доступі на українських освітніх платформах.

Партнером курсу «Як діяти далі: державним службовцям про сталий розвиток» стала платформа Prometheus.

Довідково:

25 вересня 2015 року в Нью-Йорку відбувся історичний саміт ООН. Його результатом стало ухвалення світовими лідерами Резолюції «Перетворення нашого світу: порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року». Цей документ фактично визначив нові орієнтири світового розвитку, які сприятимуть економічному зростанню, раціональному природокористуванню і вирішенню низки соціальних потреб. Ці орієнтири відображені у сімнадцяти Цілях сталого розвитку.

Україна також долучилась до глобального процесу. У вересні 2017 року було презентовано національну доповідь «Цілі сталого розвитку: Україна», а 30 вересня 2019 року Указом Президента «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року» сталий розвиток було визначено як єдино можливий шлях розвитку вітчизняної економіки та суспільних інститутів, що сприятиме зростанню рівня та якості життя громадян, додержанню конституційних прав і свобод людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь