Державна підтримка розвитку бджільництва

Дата: 28.05.2020 17:02
Кількість переглядів: 956

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 395   внесені зміни до постанови КМУ від 7 лютого 2018 р. № 107 із затвердження  Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

У поточному році вводиться новий напрямок державної підтримки - спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім’ї. Отримувачами бюджетних коштів можуть стати, як суб’єкти господарювання – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, так і фізичні особи –  підприємці, сімейні фермерські господарства, фізичні особи, які займаються бджільництвом.

Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації ставить 60 000 гривень одному отримувачу.

Для отримання дотації за бджолосім’ї власники бджолосімей подають за місцезнаходженням пасіки до відповідної сільської, селищної, ОТГ, міської ради до 1 жовтня поточного року наступні документи:

копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

копію рішення про державну реєстрацію потужності;

копію довідки про відкриття поточного рахунка, виданої банком;

копію паспорта громадянина України (для фізичних осіб власників пасік);

довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи, ФОП, сімейні фермерські господарства).

Юридичні особи – власники пасік подають довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів до бюджетів, копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів.

Органи місцевого самоврядування до 10 жовтня складають відомість фізичних та юридичних осіб, які є власниками бджолосімей і мають право на отримання дотації за бджолосім’ї та подають її до Департаменту агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації.

За отримання більш детальної інформації можна звертатись до відділу розвитку сільських територій та захисту довкілля Уманської райдержадміністрації за тел. 3-25-77 м. Умань вул. М.Залізняка 2-а.

 

Відділ розвитку сільських територій та захисту довкілля райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь