Голова Уманської РДА Світлана Волошенюк оглянула господарство КСП «Родниківка»

Дата: 08.07.2020 18:11
Кількість переглядів: 1429

Цими днями окремі аграрії Уманщини уже розпочали збір ранніх зернових культур, а з наступного тижня жнивувати почнуть масово. Тож голова Уманської районної державної адміністрації  Світлана Волошенюк спільно з начальником відділу розвитку сільських територій та захисту довкілля РДА Валентиною Мовчанюк здійснюють робочі виїзди до сільськогосподарських підприємств, щоб переконатися в їх належній готовності. Забезпечення продовольчої безпеки – справа спільна для влади і агробізнесу. Зокрема, Світлана Волошенюк відвідала колективне сільськогосподарське підприємство «Родниківка», яке очолює Сергій Войченко.

КСП «Родниківка», яке у свій час було реорганізоване з державного, уже протягом багатьох років є одним із провідних аграрних господарств Уманщини. В його обробітку – біля 2 тис. га землі, спеціалізація – зерновиробництво. В структурі посівних площ зернові культури займають майже 64%. Також підприємство вирощує технічні культури – соняшник і сою.

Спільно з Сергієм Войченком голова РДА Світлана Волошенюк оглянула поля та загалом господарство КСП «Родниківка». Було обговорено питання сплати податків, підготовку до жнивної кампанії, очікувані врожаї, соціальні проекти, проблемні питання.

Голова райдержадміністрації мала змогу пересвідчитись, що КСП «Родниківка» дотримується високої культури землеробства. Це дає надію, що незважаючи на складні погодні умови осінньої посівної кампанії, будуть отримані достойні врожаї. Власний машино-тракторний парк підприємства готовий до жнив, як і зерноток та складські приміщення готові до прийому нового урожаю.

Цікаво, що на території господарства для працівників облаштований магазин, де можна купити продукти харчування.  Власне робочих місць у КСП «Родниківка» - понад 100, при чому більшість із них – постійні, а не сезонні. Це забезпечується тим, що КСП «Родниківка» - одне з небагатьох агроформувань, де зберегли і розвивають тваринництво. Середньорічне поголівя великої рогатої худоби складає біля 290 голів, свиней – в межах 250 голів.

Також відзначено, що підприємство ніколи не стоїть осторонь соціальних проектів. Підтримує школу, сільський і районний медичні заклади. Систематично допомагає сільській раді в утриманні доріг, прогортанні снігу, ремонтах Будинку культури, дитячої установи та інших комунальних закладів, покращенні благоустрою сільських територій. Активно надає фінансову та матеріальну допомогу Збройним Силам України, воїнам АТО/ООС та їх сім’ям, багатодітним родинам.

Завершуючи огляд, голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк відзначила високий рівень господарювання на КСП «Родниківка», що, безперечно, забезпечить і належні результати жнивної кампанії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь