Уманська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості інформує про надання послуг у січні-червні 2020 року

Дата: 10.07.2020 14:44
Кількість переглядів: 511

Фото без описуВпродовж  січня – червня  2020 року послугами Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості користувалися 1527 безробітних, що на 69 осіб більше, ніж у  відповідному періоді минулого року. Станом на 01.07.2020  на обліку в  районній філії перебували 815 безробітних, що на 187 осіб більше ніж у минулому році. 

Заявлено про потребу та подано до служби зайнятості 678 вакансій 130  роботодавців (у минулому році - 779 вакансій 170 роботодавців). Середній розмір оплати праці у розрахунку на одну вакансію становив 5602 грн. У середньому з початку року на 1 вакансію претендували 2 безробітних.

За сприяння районної філії працевлаштовані 683  незайнятих громадян, в тому числі 511 осіб, які мали статус безробітного, 172 особи, які перебували на обліку як шукаючі роботу. Із загальної чисельності працевлаштованих безробітних:  жінок – 141, молоді до 35 років – 125 осіб, 54- які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

З початку року за підтримки районної філії отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю та  започаткував власну справу 1 безробітний.

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» проводилась  виплата компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштованих на нові робочі місця 8 безробітних.

У звітному періоді, з метою надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби
COVID-19, надавалася допомога по 147 працівниках, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності, в тому числі по 68 фізичних особах підприємцях.

Укладено договори з сільськими та селищною радами, об’єднаними територіальними громадами – Паланською, Дмитрушківською та Ладижинською сільською радою  для організації громадських робіт з благоустрою та ремонту об’єктів соціальної сфери та управлінням праці та соціального захисту населення  Уманської РДА щодо інформування про оформлення житлових субсидій за рахунок коштів фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та коштів місцевих бюджетів, в яких прийняли участь 65 безробітних.  З метою тимчасової зайнятості, на замовлені роботодавцями місця направлено на роботи тимчасового характеру 27 безробітних.

З початку року за направленням районної філії професійне навчання проходили 164 безробітних, з них  8 жінок та 41 особа з числа молоді.  Закінчили навчання 164 особи, з яких 159 були працевлаштовані.

Статус безробітного мали 66 осіб з інвалідністю, з яких 10-  працевлаштовані, 4 проходили професійне навчання, 2 брали участь у роботах тимчасового характеру.  Продовжують отримувати послуги 42 особи.

Послуги служби зайнятості отримували 11 учасників ООС (АТО), з яких 2 безробітних працевлаштовані.

У 2020 році з числа зареєстрованих  переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення ООС на обліку в центрі зайнятості перебували 2 особи, яким надавались послуги зі сприяння працевлаштуванню, одного безробітного працевлаштовано.

Профорієнтаційними заходами було охоплено 1788 осіб, 1435 з яких безробітні, в т.ч. 654 жінки, 406 осіб з числа молоді, 260осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. З початку року надано 1805 профінформаційних послуг, 1189 професійних консультацій, 159 послуг з професійного відбору. 

На кінець звітного періоду допомогу по безробіттю отримували 661 зареєстрований безробітний. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб встановлений у розмірі 1800 грн., а для вперше шукаючих роботу та окремих категорій застрахованих осіб – 1000 грн.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь