На Уманщині відбулися збори громадських організацій учасників АТО/ООС Черкаської області

Дата: 10.07.2020 20:27
Кількість переглядів: 722

В Уманському районі за участі заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрія Лесюка та голови Уманської райдержадміністрації Світлани Волошенюк відбулися збори громадських організацій учасників АТО/ООС Черкаської області. На зустріч прибули бійці з понад десятка організацій різних районів. Це і власне Уманщина, і Чигиринщина, і Шполянщина, і Канівщина, і Звенигородщина, і Жашківщина і решта. Вони підписали договір про створення Коаліції. До її складу зможуть надалі доєднуватися інші організації бійців.

Фото без опису
 

Відкриваючи засідання, голова Уманської РДА Світлана Волошенюк відзначила велику користь таких зібрань, адже вони дають змогу отримати плідну взаємодію між учасниками бойових дій та владою різного рівня, а також обмінятися досвідом вирішення проблемних питань.
Заступник голови ОДА Юрій Лесюк висловив переконання, що така взаємодія дасть змогу вибудувати ефективну роботу, сприятиме посиленню комунікації на місцях, поліпшенню координації та співпраці різних ветеранських організацій області. Адже ніхто ліпше не знає проблем, які необхідно вирішувати, як самі учасники бойових дій та їхні родини. Влада ж натомість допомагатиме.
Він зазначив: «У період карантину в обласній адміністрації ми працювали спільно з учасниками організацій атовців в онлайн-режимі та маємо вже певні ідеї стосовно формату роботи, яка має підвищити результативність в подальшому.
Це, приміром, система функціонування робочих груп за певними напрямками, як от:
- земельні питання;
- лікування та психологічна реабілітація;
- житло та соціальний захист учасників АТО;
- підтримка сімей загиблих бійців;
- патріотичне виховання.
Для нас важлива думка кожного учасника АТО. Тому в Уманському районі мали змогу поспілкуватися щодо різних питань, які турбують бійців».
Нині в області на обліку перебуває більше 10,7 тис. учасників антитерористичної операції, які мають статус учасника бойових дій, та близько 900 у статусі осіб із інвалідністю внаслідок війни. Їх підтримують на Черкащині в межах різних соціальних програм.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь