Небезпечна спека

Дата: 04.08.2020 09:29
Кількість переглядів: 356

Фото без описуУже досить довгий час упродовж липня-серпня 2020 року триває період високої пожежної небезпеки. Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій здійснює моніторинг пожежної ситуації  та ходу виконання Комплексного плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо протипожежного захисту лісів, сільгоспугідь у весняно-літній період.

У минулі роки неодноразово реєструвались випадки самовільного спалювання  стерні, що є грубим порушенням правил пожежної безпеки. Такі пожежі  спричиняли збитки селянам (знищення фруктових дерев) та  лісовим масивам, що межують з полями. Але  і цьогорічний  літній сезон  не порадував змінами на краще. До диспетчерів 14 державної  пожежно-рятувальної частини Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Черкаській щоденно надходять повідомлення про загорання сухої трави, спалювання  стерні на полях, пожежі від вогнищ, де спалюють сміття.

Враховуючи тривалу сильну спеку з подальшим її посиленням до стихійного явища (до 32-330 С) на фоні відсутності дощів, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації наголошує на тому, що спалювання рослинних залишків – стерні, соломи, сіна, сухостою – суворо заборонено!

До уваги керівників сільськогосподарських підприємств та власників земельних ділянок! Відповідно до законодавства України несанкціоноване випалювання стерні, сухої природної рослинності або її залишків, порушення вимог безпеки у лісовій зоні тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Шановні громадяни! У період особливо високих температур відвідування, а тим більше в’їзд, до лісових масивів заборонені!  Пам’ятайте про заборону використання вогню біля полів та лісів.    

Не дозволяйте пустощі з вогнем дітям. У будь-якому випадку,  пожежу, що виникла, слід негайно загасити, якщо це не вдається зробити самостійно, необхідно викликати рятувальну службу за номером телефону „101” (виклик з мобільного телефону є безкоштовним).

Спекотний період несе загрозу для життя та здоров’я громадян. Місцева комісія радить усім обмежувати свій час перебування на сонці, особливо в період з 11-ої до 16-ої  години. Спека може призвести до теплового або сонячного удару, тому не забувайте про світлий одяг із натуральних тканин¸ капелюхи для захисту голови, а також споживайте для відновлення водного балансу чай, натуральний хлібний квас та мінеральну воду.

Актуальним для літнього періоду є питання безпеки відпочинку біля водойм. Нагадуємо, що купання дозволяється лише у місцях, визначених рішеннями органів місцевого самоврядування, такі рішення доводяться до відома населення. У місцях для купання проводиться розчистка від сміття та рослинності  ділянки берегу для відпочинку, встановлюються роздягальня та урни, обов’язково чергують рятувальники. В Уманському районі пляжі не зареєстровані.

Засмагати у спеку небезпечно для вашого організму! Не вживайте спиртні напої, у тому числі слабоалкогольні! На відпочинку біла водойм діти повинні бути лише біля батьків або під наглядом інших відповідальних дорослих. Відпочивайте безпечно!

 

Сектор  з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії  з правоохоронними органами райдержадміністрації

 

          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь