Відбулося засідання комісії з питань виплати грошової компенсації за належні до отримання жилі приміщення окремим категоріям громадян

Дата: 05.08.2020 16:21
Кількість переглядів: 618

Сьогодні, 5 серпня, голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк провела засідання комісії з питань розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членам сімей загиблих чи померлих осіб та особам з інвалідністю, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, та особам, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, та внутрішньо переміщеним особам,   які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Фото без опису

До комісії звернувся житель села Полянецьке Юрій Міхеєв. Він є ветераном Афганської війни, брав безпосередню участь в антитерористичній операції, має інвалідність І групи.

Ветеран з дружиною дійсно потребують поліпшення житлових умов, проте діюче законодавство не дозволяє зробити це за рахунок коштів державного бюджету. Такі висновки зробила комісія, розглянувши подані документи.

«Ми глибоко вдячні вам за ваші зусилля у стримуванні проросійського ворога, за те, що наша територія не знає війни, - звернулася Світлана Волошенюк до пана Юрія.  – Наш обовязок – віддячити та підтримати вас, тож будемо шукати інші шляхи допомогти».

Зокрема, голова РДА попросила розглянути можливість підтримки ветерана Полянецькою сільською радою. 

Окрім того, Світлана Волошенюк доручила звернутися до вищих органів влади з проханням врахувати цей особливий випадок, а також розглянути можливість удосконалити відповідне законодавство. Справа в тому, що правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень затверджені ще Постановою Ради Міністрів Української РСР і Української Республіканської Ради Професійних спілок від 11 грудня 1984 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь