Відбувся традиційний форум педагогічних працівників Уманщини

Дата: 01.09.2020 15:45
Кількість переглядів: 712

1 вересня у школи Уманського району пішли 1778 учнів, з яких 175 – у перший клас. Напередодні ж відбувся традиційний педагогічний форум, на якому підсумували попередній навчальний рік та окреслили плани на нинішній. У зібранні взяли участь голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк, голова районної ради Оксана Супрунець, голова Уманської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Петриченко, керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, працівники відділу освіти, молоді та спорту.

Фото без опису

Відкрили форум гімном України та символічним музичним вітанням від викладачів Бабанської дитячої музичної школи. Також педагогів привітали першокласники Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка, проте не наживо, а через екран проектора. Карантин вніс корективи як у чисельність учасників форуму, так і у спосіб його проведення.

Із початком нового навчального року та з Днем знань поважне товариство привітала голова РДА Світлана Волошенюк. Вона зазначила, що спільними зусиллями вдалося забезпечити усі школи необхідними засобами особистої гігієни та обладнанням, скорегувати режими роботи згідно законодавчих вимог. І закликала докласти максимум зусиль, щоб зберегти стабільну епідситуацію та, відповідно, нормальний навчальний процес.

Водночас, вдалося досягти високих показників забезпеченості шкіл необхідним оснащенням. Світлана Волошенюк зазначила, що усі заклади району на 100% укомплектовані мультимедійними пристроями та мають доступ до мережі Інтернет. Для нового навчального року буде придбано 10 навчальних кабінетів на суму 3 млн 650 тис. гривень, з яких 2 млн 155 тис. – це кошти місцевого бюджету.

На майже 300 тисяч гривень школи отримають нові меблі, на 365 тисяч – комп’ютерне обладнання. А кожна школа І-ІІ та І-ІІІ ступенів отримає мульмедійний комплекс на загальну суму понад 1 мільйон 400 тисяч гривень. Також незабаром отримаємо два нових шкільних автобуси.

Продовжує реалізовуватися програма «Нова українська школа». У 2020 році на закупівлю засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи спрямовано 840 тис. грн. з державного та місцевого бюджету.

Райдержадміністрація у тісній взаємній співпраці з депутатським корпусом районної ради, сільськими радами і надалі буде працювати над вирішенням нагальних питань освітньої галузі, аби діти та педагоги мали змогу присвятити себе навчальному процесу.  На цьому наголосила голова райдержадміністрації.

Привітала педагогічну родину і голова районної ради Оксана Супрунець.

Далі начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар доповів про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти  в 2019/2020 навчальному році та пріоритетні завдання розвитку освітньої галузі на 2020/2021 навчальний рік».

Як він зазначив, заклади дошкільної освіти району відвідує 334 вихованці. У всіх закладах організовано триразове гаряче харчування. Із вересня 2019 року 173 дошкільнят отримують пільгове харчування (80 – без оплати, 93 – з оплатою 50%).

Борис Бондар окремо відмітив роботу педагогічних колективів Родниківського, Бабанського, Піківецького, Полянецького, Аполянського, Ятранівського ДНЗ та подякував сільським головам цих сіл за створення безпечних умов у закладах дошкільної освіти в період адаптивного карантину.

У 2019/2020 навчальному році збережено мережу закладів позашкільної освіти. В районі діє два заклади: Центр дитячо-юнацької творчості та Дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки, в яких  виховується 1175 вихованців, що становить (38%).  

Свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти 2019/2020  н. р. отримали 93 випускників, з них:  звичайного зразка – 91, з  відзнакою – 2 (учні Дубівського НВК).

За підсумками проведеного ЗНО-2020 у лідери щодо надання якісних освітніх послуг вийшли Полянецька ЗОШ, яка і в минулому році показала найвищі результати, у порівнянні з іншими школами району, та Іванівська ЗОШ.

Також начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації озвучив список учнів, які за досягнення отримуватимуть щомісячну стипендію, та вчителів, які отримають одноразові виплати.

Далі було заслухано та обговорено такі питання:

- «Дитина в умовах НУШ та в новому освітньому середовищі», учитель початкових класів Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка Людмила Анатоліївна Миколаєнко.

- «Специфіка роботи з обдарованими дітьми в сільській школі», Алла Дмитрівна Хитрук, вчитель хімії Ятранівської філії Ладижинського ліцею.

- Співпраця дошкільного навчального закладу з органами самоврядування та батьками, Любов Миколаївна Петренко, завідувач Родниківського ДНЗ «Роднічок».

- «Про створення комфортабельних умов навчання в закладах загальної середньої освіти для отримання якісних знань», директор Бабанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Надія Сергіївна Жмуденко.

- Підсумки роботи профспілкових організацій навчальних закладів та завдання на новий навчальний рік, Петриченко Анатолій Флорович, голова Уманської районної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Завершили форум приємним моментом: за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у справу навчання і виховання учнівської молоді, високу професійну майстерність, створення належних умов для навчання і виховання школярів Почесними грамотами Уманської районної державної адміністрації та районної ради із врученням сертифікатів на придбання обладнання для харчоблоку відзначені директор Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка Олександра Слупіцька та директор Бабанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Надія Жмуденко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь