Делегація з Уманщини взяла участь у відкритті заводу ТОВ «МОВЕР МІЛ»

Дата: 22.02.2019 16:10
Кількість переглядів: 1198

21 лютого у селі Криві Коліна Тальнівського району відбулася розширена обласна нарада на тему «Стан та пріоритетні завдання області на 2019 рік в галузі АПК, відкриття та ознайомлення із заводом з переробки зернових культур ТОВ «МОВЕР МІЛ».

Фото без опису

Почесними гостями заходу були заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Вельбівець, делегації відомих і впливових аграріїв на чолі з керівниками своїх районів всієї Черкащини.

В заходах взяла участь і делегація з Уманського району у складі голови районної державної адміністрації Євгенія Данченка, голови районної ради Оксани Супрунець, начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валентини Мовчанюк, голови громадської ради при Уманській райдержадміністрації Тетяни Чорномаз, а також керівників сільськогосподарських підприємств району – Миколи Гордія (ПОСП «Уманський тепличний комбінат»), Володимира Мальченка (ТОВ «Прометей»), Василя Чекаленка (ТОВ «Берестівець»), Сергія Войченка (КСП «Родниківка»), Олександра Пастушенка (ФГ «Імпульс»), Михайла Пастушенка (ТОВ «Аграрії Уманщини).

З роботою новоствореного зернопереробного заводу всіх присутніх ознайомив заступник директора з економіки заводу по переробці зернових культур ТОВ «МОВЕР МІЛ» Ігор Новіцький.

Перевагою заводу є сучасне автоматизоване обладнання, мінімум енергозатрат, високі виробничі потужності та, як наслідок, екологічно чистий і якісний продукт. Виробничі потужності підприємства сягають 350 т борошна на добу. Тут виробляють манку та висівки, а також борошно трьох сортів, що реалізують під торговою маркою «Перший млин».

На будівництво та оснащення заводу спрямували близько 100 млн грн. Нині тут працює 40 осіб, але в подальшому планують збільшити до 100. Для працівників заводу на сьогодні придбали 21 житловий будинок, а підвозять людей до виробництва двома автобусами.

За словами голови Черкаської ОДА Олександра Вельбівця, створення такого потужного виробництва – успішний приклад розвитку внутрішніх інвестицій. Залучення ж їх в аграрний сектор економіки на сьогодні є одним із важливих завдань, визначених Президентом України.

Крім того, цього дня гості мали змогу переконатися, що місцевий підприємець, директор заводу Олег Притула інвестує і в соціальні проекти. Зокрема, у капітальний ремонт місцевого ФАПу, місцевої школи та будинку культури, ремонт під’їзних доріг до села, побудову церкви в Тальному та в селі Криві Коліна та ін.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь