Засідала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 23.02.2018 16:12
Кількість переглядів: 751

23 лютого під головуванням голови Уманської районної державної адміністрації Євгенія Данченка відбулося засідання  місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На прядок денний виносилося три питання,  одне планове - «Про затвердження плану дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій з підготовки до паводків, пропуску льодоходу та повеней», та два позапланових – «Про безпечне поводження із хімічними засобами захисту рослин та хід виконання протоколу № 8  від  23.06.2015», «Про залучення місцевих пожежних команд до ліквідації, гасіння пожеж, аварій та надзвичайних ситуацій».

Фото без опису

Як зазначив голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, по території району протікають основні маловодні річки – Ятрань, Ревуха, Уманка, Синиця.   У руслах річок утворені  штучні водойми – ставки. У залежності від товщини снігового покрову, глибини промерзання ґрунту кількість води у період танення упродовж лютого-березня може значно збільшуватись.  На окремих місцевих водоймах розташовані греблі, по яких пролягають шляхи автотранспортного сполучення. Є також велика кількість об’єктів енергопостачання, газопроводи, тому власникам та балансоутримувачам таких об’єктів необхідно вжити заходів щодо запобігання підтопленню та руйнуванню цих об’єктів.

Актуальною проблемою в забезпеченні санітарного благополуччя району є виконання вимог чинного законодавства в сфері використання пестицидів та агрохімікатів, звернення про отруєння пестицидами за останні три роки надходили до райдержадміністрації від мешканців сіл Городниця та Дмитрушки.

Не менш важливою є забезпечення пожежної безпеки у населених пунктах району. Відповідно до розпоряджень райдержадміністрації, починаючи з 2008 року у районі було утворено 7 місцевих пожежних команд, нині три з них діють уже на території Паланської об’єднаної територіальної громади, а  Бабанська, Ладижинська та Рогівська – на території району. У той же час тривали час не працює Родниківська місцева пожежна команда, що створювалась на базі КСП «Родниківка», і це питання потребує вирішення.

Усі питання були детально обговорені, прийняті відповідні рішення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь