У лютому відзначався Всесвітній день водно-болотних угідь

Дата: 16.02.2018 16:21
Кількість переглядів: 689

Фото без опису

Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів (відома під назвою «Рамсарська конвенція» за назвою міста заснування – Рамсар, Іран) розпочала свій відлік 2 лютого 1971 року.

Україна приєдналася до Рамсарської конвенції у 1996 році і входить в число 163 країн - Договірних Сторін Конвенції. Керівним органом Конвенції є Конференція Договірних  Стopiн, яка проводить свої наради один раз на три-чотири роки. Конвенція про водно-болотні угіддя, є міжурядовим договором, який забезпечує координацію національних дій та міжнародного співробітництва для збереження та збалансованого використання водно-болотних угідь та їх ресурсів.

Цьогоріч Всесвітній день водно-болотних угідь відзначається під гаслом: «Водно-болотні угіддя для збалансованого розвитку міст». Основною ідеєю лозунгу є підкреслення важливості екосистем водно-болотних угідь для підтримки здорового та екологічно безпечного навколишнього природного середовища в населених пунктах.

На сьогодні на Черкащині водно-болотні угіддя міжнародного значення відсутні. В той же час Указом Президента України від 21.11.2017 № 381/2017 визначено активізувати міжнародне співробітництво у сфері охорони навколишнього природного середовища, розвитку заповідної справи, у тому числі забезпечити вирішення питань щодо участі України у формуванні мережі водно-болотних угідь міжнародного значення, створення транскордонних природоохоронних територій і екокоридорів та провадження спільної діяльності в їх межах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь