У Громах відкрили пам'ятну дошку воїну-афганцю

Дата: 08.02.2019 16:34
Кількість переглядів: 924

Фото без опису30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу. Тисячі вихідців з України пройшли крізь вогонь Афганської війни, що принесла нам численні трагедії та біль утрат. Серед тих, хто так і не повернувся до рідної домівки – Гребенюк Володимир Миколайович, уродженець села Громи. Він був прапорщиком, начальником медичного пункту 278-ї окремої дорожньо-комендантської бригади, який героїчно загинув при виконанні військового обов’язку в Афганістані. Володимир Гребенюк був нагороджений орденом Червоної Зірки та медаллю «Воїну-інтернаціоналісту» (посмертно).    

8 лютого в рідному селі Володимира Гребенюка вшанували відкриттям пам’ятної дошки. Її встановили на фасаді місцевої школи, випускником якої і був військовослужбовець.

В заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін, староста села Громи Олександр Ковальчук, голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко, родичі та побратими загиблого воїна-афганця, школярі, інші небайдужі.

Звертаючись до учасників зібрання, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький відмітив, що Гребенюк Володимир Миколайович – взірець для сьогоднішніх та майбутніх поколінь. Адже подвиги учасників бойових дій – це правда історії, це самопожертва та героїзм, це приклад служіння Батьківщині. І в особі Володимира Гребенюка ми схиляємо голови перед усіма тими, хто пролив свою кров, виконуючи інтернаціональний обов’язок.

«Ми завжди будемо пам’ятати всіх, хто не повернувся з чужої та жорстокої афганської війни. Воїни-інтернаціоналісти, як ніхто, знають ціну миру. Тому сьогодні, коли вже на нашій рідній землі ллється кров, вони не стоять осторонь цих подій. Важливо, що сьогодні воїни-афганці передають свій військовий та життєвий досвід молодим воїнам Збройних Сил України, школярам, підтримують матерів, вдів і дітей своїх полеглих побратимів, реалізують чимало благодійних, соціальних та культурних проектів. Бажаю усім вам мирного неба, добробуту, здоровя, сил та енергії щоденно творити світле майбутнє!» – зазначив Сергій Жорницький.

Світлу пам'ять славного земляка та всіх, хто не повернувся з тієї жахливої війни, вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь