ВІДБУЛАСЯ ЧЕРГОВА СЕСІЯ УМАНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Дата: 03.10.2018 16:35
Кількість переглядів: 1045

2 жовтня 2018 року продовжилася 35 чергова сесія Уманської районної ради, яка розпочалася ще 28 вересня. На засідання прибуло 38 депутатів, що забезпечило не лише кворум, а й ефективне прийняття усіх рішень.

Участь у сесії, яку провела голова районної ради Оксана Супрунець, взяли голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські та селищний голови, представники громадськості, засоби масової інформації. 

Фото без описуНа порядок денний було винесено 21 питання. Насамперед, голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко представив депутатам звіт про виконання програми економічного і соціального розвитку району та делегованих радою повноважень за рік роботи на посаді.

 ЗВІТ ГОЛОВИ РДА Є.ДАНЧЕНКА

Рішенням районної ради було відзначено економічний розвиток району під головуванням Євгенія Михайловича: нарощування обсягів промислового та сільськогосподарського виробництва, зростання надходжень до бюджету, підвищення реальних доходів населення, посилення захисту соціально незахищених верств населення, збільшення асигнувань на гуманітарну сферу, поліпшення роботи та зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, охорони здоров’я, культури, підвищення якості надання медичних послуг,   удосконалення мережі загальноосвітніх навчальних та дошкільних закладів,  налагодження конструктивного діалогу і співпраці з органами місцевого самоврядування та громадськістю.

Далі було розглянуто питання про підсумки проведення оздоровлення учнівської молоді влітку 2018 року. За інформацією начальника відділу освіти, молоді та спорту Бориса Бондаря, відпочинковими  послугами при школах охоплено 2666 учнів, що становить 79% з усієї кількості, з них пільгових категорій – 1451 дитина, що становить 54%. Оздоровлено з початку року 155 дітей.

Також Борис Бондар інформував про хід виконання програми розвитку фізичної культури і спорту в Уманському районі на 2016-2020 роки.

З метою надання якісних медичних послуг, збереження існуючої мережі лікувально-профілактичних закладів району, створення належних житлово-побутових умов для медичних працівників, депутати затвердили районну комплексну програму «Забезпечення житлом працівників сільських медичних закладів».

Схвалено і програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Уманському районі та підтримки комунального некомерційного підприємства «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради на 2018 рік.

Внесено зміни, насамперед, у фінансовій частині, до ряду районних програм, а саме програми «Призовна дільниця» на 2017-2019 роки, програми забезпечення техногенної та природної безпеки району на  2016-2020 роки, програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2018 рік, а також програми «Турбота» на 2014-2020 роки.

Цього дня депутати також схвалили зміни до районного бюджету. Зокрема, 300 тис. грн обласної субвенції спрямували на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво житла для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт і з їх числа.

Окрім того, було затверджено ряд питань комунальної власності та земельні питання.

Прозвучало на сесії і два депутатських звернення. Перше – про звернення депутатів районної ради до Черкаської ОДА, Черкаської обласної ради та Державного агентства автомобільних доріг України щодо вжиття термінових заходів з ремонту автомобільних доріг в району – було одноголосно підтримане. Друге – про звернення депутатів районної ради до Уманської райдержадміністрації,  Паланської сільської ради, селищної та сільських рад Уманського району щодо добровільного об’єднання територіальних громад – не набрало для схвалення достатньої кількості голосів.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь