У бібліотеках району згадували в’язнів фашистських концтаборів

Дата: 12.04.2018 16:35
Кількість переглядів: 918

Фото без описуДо Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, який щорічно відзначається 11 квітня за ініціативою ООН, з  метою  вшанування пам’яті жертв нацизму, в’язнів «таборів смерті»  та привернення уваги учнівсько-студентської молоді до однієї з жахливих сторінок історії Другої світової війни, районною бібліотекою проведено  урок-реквієм «Історія великих страждань…», що розкрив сторінки життя людей, які пройшли всі жахіття війни.

Вони не думали про високі нагороди, звання, медалі і без жалю віддавали своє життя за Вітчизну, за лагідні руки мами, за спокійний дитячий сон. Війна опалила їхні серця, сивиною побілила голови, але душа жила святою любов'ю.

З кожним роком німецько-радянська війна на крок, на перегорнуту сторінку віддаляється від нас. Не забувати ці сторінки нам допомагають книги, архівні матеріали, які до уваги читачів були представленні на виставці-реквіємі «Трагедія незнищенної волі», організованої в читальному залі районної бібліотеки. Ряд заходів проведено і в сільських бібліотеках – філіях, зокрема: тематичні виставки «Уроки минулого для світлого майбутнього», «У нашій пам’яті вічно», уроки-реквієми, години пам′яті «Смертю смерть подолали», «З порога смерті», «Забути цього неможливо». 

В цей день ми разом з усім світом вклоняємося людям, які пройшли тяжкий шлях через фашистські табори, віддаємо данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь