В гостях у ТОВ «Мікоген-Центр»

Дата: 22.03.2018 16:40
Кількість переглядів: 2650

Іноземні інвестиції виступають як один з найважливіших факторів розвитку економіки держави. Впродовж останніх років роль іноземних інвестицій у економіці України набуває ще більшого значення, адже наша держава проходить через стадію реформування економічних процесів на шляху до міжнародної інтеграції в європейський економічний простір.

У сучасних умовах залучення іноземних інвестицій є одним з основних кроків щодо забезпечення умов виходу з кризи, зростання фінансово-економічних показників, залучення новітніх технологій та забезпечення структурних зрушень в народному господарстві.

У 2013 році в Уманський район зайшов іноземний інвестор, який створив сучасне, стабільно та ефективно працююче підприємство – ТОВ «Мікоген-Центр». Будівництво першої черги заводу із виробництва міцелію для вирощування грибів (печериці) завершилося у 2016 році, його вартість склала 22,8 млн грн.

Цими днями голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко зустрівся з представниками «Мікоген-Центру», аби поспілкуватися про перспективи розвитку підприємства. На зустрічі були присутні генеральний директор Олег Тригубенко, директор-розпорядник Йоньчик Владзімеж Адам та директор з маркетингу Міхал Машлянка.

Фото без опису

Вони провели екскурсію, продемонструвавши виробництво міцелію на всіх етапах. Продукт виробляється методом природнього бродіння на відкритій місцевості з повністю натуральної сировини: солома, пташиний послід, спори грибів.

Підприємство має сучасну лабораторію, яка стежить за якістю продукції. А санітарна зона, роза вітрів, система аерації забезпечують безпеку для жителів наближених населених пунктів.   

На даний час на заводі працює майже 60 осіб – жителів Уманського району, які отримують високу заробітну плату (середня – 8 515 грн). За 2017 рік товариством сплачено до бюджету району різних податків 1 022,3 тис. грн, а на соціально-економічний розвиток села Гродзево, на території якого зареєстроване підприємство, було надано 981 тис. грн (на будівництво водогону).  

Під час спілкування Євгеній Данченко зазначив: «Розумію, що сьогодні іноземні інвестори неохоче заходять в Україну, економіку якої «сколихнув» військовий конфлікт. Тому вдячний вам, що не побоялися труднощів і розвиваєте саме в нашій країні свій бізнес. Влада повністю сприятиме вашій діяльності, адже інвестиції в район – це його розвиток, це податки в бюджет, це робочі місця».

Наразі ТОВ «Мікоген-Центр» має значні перспективи розвитку, адже планує ввести в експлуатацію другу чергу будівництва заводу. І це чудово, адже інвестиції, а надто іноземні, є основою для розбудови економіки держави та покращення рівня й якості життя населення, як наслідок.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь