На Уманщині пройшли святкові заходи з нагоди Дня Конституції, Дня молоді та Дня державного службовця

Дата: 26.06.2018 16:44
Кількість переглядів: 1400

Напередодні відзначення Дня Конституції України, з нагоди Дня державної служби та Дня молоді 26 червня в актовій залі управління агропромислового розвитку райдержадміністрації відбулися урочистості та святковий концерт. Сюди завітали керівники району, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, ветерани державної служби, селищний та сільські голови, депутати різних рівнів, представники громадськості.

Урочистості розпочалися з державного гімну України та зачитування вітання від Президента України Петра Порошенка із 100-річчям державної служби в Україні. Потому усіх присутніх з потрійним святом привітали голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець.

Свій виступ Євгеній Михайлович символічно розпочав зі слів, що стали основою присяги для державних службовців України ще 100 років тому при гетьмануванні Павла Скоропадського: «Обіцяю та заприсягаюсь бути завжди вірним Українській Державі, як своїй Батьківщині, охороняти інтереси держави і всіма силами допомагати її славі та розцвіту, не жалкуючи навіть і життя свого».

Саме у 1918 році було запущено активні державотворчі процеси, прийнято та значною мірою впроваджено цілу низку системних законів, які вперше в історії України на законодавчому рівні закріпили основу інституту державної служби. Сьогодні структура державної служби змінилася. Але від тих часів незмінним залишається високе покликання цієї структури – служити народу України. Тож з нагоди професійного свята Євгеній Михайлович подякував державним службовцям Уманщини за відданість своїй справі, професіоналізм, сумління та ініціативність.

Водночас, очільник району відмітив, що значну частку колективу державних службовців Уманщини формує молодь. «Амбітні, енергійні, завзяті – молоді люди сьогодні втілюють реформи, реалізують проекти розвитку, рухають цей світ», – сказав він та побажав їм та всій молоді району з нагоди Дня молоді творчої енергії, незалежних думок і сил, втілення в життя всього задуманого.

Євгеній Михайлович підкреслив неабияку значимість прийняття Конституції України, якій цьогоріч виповнюється 22 роки:

«Саме з прийняттям Конституції було законодавчо закріплено утворення незалежної Української держави. Століттями за це проливали кров українські патріоти. І нині найкращі сини і дочки України віддають найдорожчу ціну, відстоюючи наше право рухатися до цивілізованої європейської спільноти із громадянським суспільством, розвиненою економікою, торжеством права. Тож шануймо Конституцію, утверджуймо демократію, мир і стабільність – це відповідальність кожного з нас».

З нагоди свят, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі почесними грамотами районної державної адміністрації були нагороджені: Просянюк Людмила Анатоліївна – начальник відділу документообігу і контролю апарату Уманської районної державної адміністрації; Ставнича Світлана Петрівна – головний спеціаліст відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Уманської районної державної адміністрації; Радзівіл Тамара Іванівна – головний спеціаліст відділу видатків Уманського управління Державної казначейської служби України Черкаської області; Бендовська Людмила Олексіївна – начальник відділу взаємодії з громадськістю апарату Уманської районної державної адміністрації; Гейко Наталія Олександрівна головний спеціаліст з юридичного забезпечення діяльності Уманської районної ради; Баланюк Артем Анатолійович – вчитель фізичної культури Родниківської загальноосвітньої школи I-III ступенів імені Т.Г. Шевченка; Баюк Владислава Миколаївна – сільський голова с. Антонівка; Голубенко Наталія Йорданівна – секретар Посухівської сільської ради; Козій Вікторія Анатоліївна – депутат Уманської районної ради.

Дипломом Черкаського обкому профспілки була нагороджена первинна профспілкова організація Уманської районної державної адміністрації в особах голови райдержадміністрації  Євгенія Данченка та голови профкому Ольги Пастушенко як фіналіста обласного конкурсу в номінації «Колективний договір, ефективність роботи – основа захисту трудових прав працюючих серед трудових колективів галузі за 2017 рік». Також їх було відзначено Почесними грамотами Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ.

За багаторічну сумлінну працю, особистий внесок в організаційне зміцнення профспілкової організації та з нагоди 100-річчя з дня формування української державної служби Почесними грамотами Черкаського обкому профспілки були нагороджені: Камінська Олена Петрівна – начальник служби у справах дітей Уманської райдержадміністрації; Матюша Людмила Миколаївна – головний спеціаліст відділу по плануванню бюджету та фінансуванню установ бюджетної сфери фінансового управління Уманської райдержадміністрації, голова профспілкового комітету.

Почесними грамотами Уманського райкому профспілки працівників державних установ були відзначені Товстик Василь Петрович – головний спеціаліст з режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату Уманської райдержадміністрації; Осипчук Володимир Володимирович – ветеран органів виконавчої влади.

Вітання за перемогу у районному конкурсі на звання «Кращий державний службовець» отримали  Желєзний Максим Федорович – начальник відділу організаційної роботи та управління персоналом апарату Уманської райдержадміністрації та Шиндор Наталія Олексіївна – головний спеціаліст відділу фінансово-господарського забезпечення апарату Уманської райдержадміністрації.

Під час урочистого заходу особливі слова вдячності були адресовані шановним ветеранам державної служби, які у свій час творили історію Уманського району. Кожному з них подякували особисто та вручили квіти під аплодисменти залу.

Гарний настрій усім присутнім на святі подарували концертні номери від працівників районного центру культури і дозвілля і талановитої молоді нашого краю.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь