Уманщина відзначила День вишиванки

Дата: 17.05.2018 16:45
Кількість переглядів: 1514

Щороку, у третій четвер травня Україна відзначає День вишиванки. По всьому світі українці долучаються до святкування. Тисячі людей у цей день одягаються у народний стрій, як символ єдності українців, незалежно від мови, віри та політичних поглядів.

Одягли 17 травня національний одяг і жителі Уманщини. А в селі Родниківка цю дату відзначили на районному рівні за участю голови районної державної адміністрації Євгенія Данченка та голови районної ради Оксани Супрунець.

Організатори свята – колектив Родниківської загальноосвітньої школи I-III ступенів, працівники культури та освіти райдержадміністрації –підкреслювали, що вишиванка – це унікальне явище українського народу.

Милували око гарно вбрані у національний вишитий одяг учнівський і педагогічний колективи навчального закладу.  У повітрі панувала атмосфера патріотичності й любові до рідного краю та своєї країни, адже в наш час вишиванка є одним із символів, за яким вирізняється українець у багатомірному та багато-вбраному глобалізованому світі, символом приналежності до роду та нації. 

У своїх виступах очільники району підкреслили неабияку значимість сьогоднішнього свята, адже вишиванка є гордістю українського народу та слугує генетичним кодом нації, її оберегом.

Зокрема, Євгеній Михайлович зазначив: «Приємно усіх вас сьогодні бачити уквітчаними українською народною вишивкою. Мудрість і сила тисячолітніх традицій дає нам натхнення до праці та укріплення української ідентичності заради процвітання нашої держави.

Переконаний, що вишиванка й надалі залишатиметься нашим оберегом та символом щасливого майбутнього для України».

Усіх присутніх на святі порадували віршовані та музичні композиції, підготовлені учнями Родниківської школи, вихованцями сільського будинку культури та Уманського обласного музичного училища імені Порфирія Демуцького.

На завершення святкового дійства було влаштовано патріотичний флешмоб у вишиванках, в якому взяли участь колектив Родниківської школи, очільники району, сільський голова с. Родниківка, працівники відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Позитивні емоції, гарний настрій та почуття гордості переповнювали усіх учасників флешмобу.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь