Вже за рік пацієнти відчують суттєві зміни в системі охорони здоров’я, – Володимир Гройсман

Дата: 26.09.2018 16:45
Кількість переглядів: 625

Вже за рік українці відчують суттєві позитивні зміни в системі охорони здоров’я, які запроваджує Уряд на первинній ланці, в екстреній медицині та в системі забезпечення ліками.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

«Медицина – важлива сфера, яка знаходиться у важкому стані. Але ми не опустили руки і почали змінювати умови, в яких люди отримують нову якість послуг, – сказав Володимир Гройсман. – Ще рік – і буде нова якість обслуговування людей».

Прем’єр-міністр нагадав, що в проект бюджету на наступний рік закладається фінансування цілої низки медичних ініціатив, які дозволять громадянину отримати безкоштовну діагностику і провести аналізи – за направленням сімейного лікаря. Серйозні зміни чекають ланку екстреної медицини – передусім з огляду на оснащення і збільшення зарплат лікарів.

«Нам також треба забезпечувати якість лікування, а отже, забезпечувати ліками. Довгий час тема закупівлі була корупційною. З 2015 року ми побудували нову систему закупівель – через міжнародні організації. І зараз говоримо про постійно діючий механізм закупівель – без відкатів і за реальні гроші», – зазначив Глава Уряду.

Одночасно, за його словами, буде продовжена програма «Доступні ліки», за якою українцям вже виписано близько 25 млн рецептів.

«У нас довгий час битва була не за здоров’я і не охорону здоров’я українців. Битва йшла за потоки. Зараз всі ці схеми зруйновані. І частина нападок на МОЗ сьогодні – це спроби повернути ці потоки. Категорично це не сприймаю і не допущу. Має все буде відкрито, чітко і зрозуміло для українців, – сказав Володимир Гройсман. – Багато років у нас розвалювали різні сфери, а тепер треба наводити порядок за всіма напрямками одночасно. Та дорогу осилить той, хто йде».

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь