Рослинництво, кролівництво, птахівництво та плодоягідництво – в колі діяльності всього одного підприємства – ТОВ «Агроплант» у с. Юрківка

Дата: 14.03.2019 16:47
Кількість переглядів: 2174

Робочі місця, достойна зарплата, прозора сплата податків та соціальна підтримка населених пунктів – напевне, головні критерії, за якими визначається рівень життя людей та розвитку певної території. У селі Юрківка Уманського району створює такий сприятливий мікроклімат товариство з обмеженою відповідальністю «Агроплант». Аби детально ознайомитися з його роботою, голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко цими днями побував на підприємстві.

Справжній успіх неможливий без постійних пошуків, наполегливої праці та бажання безупинно розвиватися. Здається, саме цим кредо озброївся Мордач Олександр Андрійович, який очолює ТОВ «Агроплант» з часу заснування – 2005 року.

В обробітку господарства – 1420 га ріллі. Спеціалізацією виробництва  є вирощування зернових і технічних культур. В структурі посівних площ зернові культури займають 66%, технічні культури - 31%. Товариство «Агроплант» – одне із небагатьох сільськогосподарських підприємств району, яке протягом останніх років відроджує вирощування цукрового буряка.

Поряд із традиційною галуззю рослинництва, керівник ТОВ «Агроплант»  розпочав та успішно реалізовує розвиток альтернативних видів сільськогосподарського виробництва.

Як розповів Олександр Мордач, у квітні 2015 року у господарстві було реалізовано інвестиційний проект вирощування кролів за новими технологіями. Протягом 2012-2015 років було проведено повну реконструкцію тваринницького приміщення (колишньої ферми ВРХ) під кролеферму із проектною потужністю вирощування до 50 тис. голів кролів у рік.

Для потреб кролеферми побудовано та введено в експлуатацію у 2017 році сіносховище на 300 тонн сіна та забійний цех на 500 голів за годину. А у 2018 році введено в експлуатацію кормоцех потужністю 1 тонна за годину.

Що важливо, корм для кролів підприємство вирощує саме, він екологічно чистий і безпечний. Окрім того, тваринам не дають антибіотиків, тому ферма – закритого типу, у приміщення суворо заборонено допускати сторонніх осіб, щоб уникнути зараження кролів хворобами. Контроль якості тут – на надзвичайно високому рівні.

Завершує цикл вирощування кролів реалізація продукції через власну торгівельну мережу під торговою маркою «НАШ КРІЛЬ», а також в інші магазини по всій Україні.

На досягнутому директор ТОВ «Агроплант» Олександр Мордач не зупиняється. Його новий пілотний проект – розвиток птахівництва, а саме вирощування качок та реалізація мяса птиці у своїх магазинах.  

Ще один напрямок діяльності ТОВ «Агроплант» – плодоягідництво. У 2017 році було проведено розбивку площі під ягідники та будівництво обладнання для поливу лохини. У 2018 році закладено ягідники лохини та чорниці на площі 6,11 га.

Середньорічне число працюючих на господарстві осіб – 80, середня зарплата – понад 7 тисяч гривень. Для працівників керівництво створює належні умови праці – тут є кімнати відпочинку, санітарно-гігієнічні кімнати, їдальня.

Після екскурсії голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко відзначив високий рівень господарства. «Різні напрямки діяльності, контроль якості на всіх етапах виробництва, велика кількість робочих місць і достойна, як для сільської місцевості, заробітна плата – саме за такими підприємствами стоїть майбутнє кожного села і загалом району. Понад 11 млн грн ТОВ «Агроплант» сплатило податків у бюджети різних рівнів, 200 тис. грн додатково спрямувало на соціальну сферу села Юрківка – безперечно, це приклад успішної та ефективної роботи. А торгова марка «Наш кріль» сьогодні є візитівкою Уманського району, яку знають в усій Україні», - підсумував очільник району.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату уманської райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь