Голова Уманської РДА Євгеній Данченко взяв участь у сесії районної ради

Дата: 24.05.2018 16:49
Кількість переглядів: 1425

24 травня відбулась позачергова тридцять перша сесія Уманської районної ради. Участь у роботі пленарного засідання взяли голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, головні лікарі закладів охорони здоров’я, селищний та сільські голови, засоби масової інформації, громадськість району.

Фото без описуПід час засідання розглянуто 15 нагальних питань життєдіяльності району. Серед них – про внесення змін до рішення районної ради 21.12.2017 року № 26-4/VII «Про районний бюджет на 2018 рік», про районну Програму розвитку дошкільної освіти на період до 2022 року, про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Уманського району, про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської районної ради Черкаської області, про створення опорних навчальних закладів та їх філій, про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

З усіх питань були прийняті відповідні рішення. Зокрема, за рахунок субвенції Паланської ОТГ у сумі 389,5 тис. грн виділено кошти на капітальний ремонт відділення Уманської центральної районної лікарні для розміщення ангіографа. До того ж, враховуючи важливість процесу укладання декларацій в районі, надано субвенцію Юрківській сільській раді у сумі 10 тис. грн на закупівлю комп’ютера для Юрківської амбулаторії.

У ході засідання депутатами затверджено районну Програму розвитку дошкільної освіти, що дасть можливість сільським радам, на балансі яких перебувають комунальні заклади дошкільної освіти району, до 2022 року повністю забезпечувати належний рівень їх матеріально-технічної бази.

Схвальну підтримку депутатів здобуло рішення щодо створення в районі Інклюзивно-ресурсного центру для дітей з особливими потребами. Прийняття цього рішення дозволить продовжити реалізацію комплексу заходів щодо поліпшення доступу дітей, які мають фізичні і особливі фізичні потреби, до освітніх послуг. Як пояснив начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар, відтепер психолого-медико-педагогічні комісії, які працювали до 30 травня згідно Постанови Кабінету Міністрів України, реорганізуються в Інклюзивно-ресурсний центр, що фінансуватиметься з державного бюджету.

Окрім того, сесією районної ради було також підтримано рішення щодо створення в районі опорних навчальних закладів та їх філій до 01.09.2018 року. А саме передбачається реорганізувати:

  • Оксанинську ЗОШ I-III ступенів Уманської районної ради Черкаської області до 01.07.2019, Гродзевський НВК I ступеня Гродзевської сільської ради після зміни Засновника до 01.09.2018, шляхом приєднання їх на правах структурних підрозділів (філій) до Бабанської загальноосвітньої школи I-III ступенів Уманської районної ради Черкаської області, яка є правонаступником реорганізованих навчальних закладів;
  • Текучанську ЗОШ I-III ступенів Уманської районної ради Черкаської області, Шаринський НВК I-III ступенів Уманської районної ради до 01.07.2019, Ятранівську ЗОШ I-III ступенів Уманської районної ради, Ропотуський НВК I-II ступенів Уманської районної ради, Городницьку ЗОШ I-II ступенів Уманської районної ради, Рижавський НВК I-II ступенів Уманської районної ради до 01.09.2018, шляхом приєднання їх на правах структурних підрозділів (філій) до Ладижинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Уманської районної ради Черкаської області, яка є правонаступником реорганізованих навчальних закладів;
  • Гереженівський НВК I-III ступенів Уманської районної ради Черкаської області до 01.09.2018, Пугачівський НВК I ступеня Пугачівської сільської ради після зміни Засновника до 01.09.2018, шляхом приєднання їх на правах структурних підрозділів (філій) до Дмитрушківської загальноосвітньої школи I-III ступенів Уманської районної ради Черкаської області, яка є правонаступником реорганізованих навчальних закладів.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь